Pokaż wyniki od 1 do 10 z 295

Wątek: Canon 5DS & 5DS R już oficjalnie (link do strony Canon)

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie Odp: Canon 5DS & 5DS R już oficjalnie (link do strony Canon)

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Pooglądałem sobie przez weekend RAWy i wygląda to wszystko dużo lepiej niż sądziłem, nawet na teoretycznie słabszych szkłach. Również obróbka nie stanowi żadnego problemu. Ogólnie bardzo pozytywne wrażenie. Poczekam jeszcze na 80d, żeby zobaczyć jak w praktyce wygląda różnica na korzyść nowych sensorów. Jeżeli nie będzie zbyt duża, zdecyduję się na 5ds. W przeciwnym razie będę się pewnie zastanawiał jak szybko Canon zrobi 5ds II...
    Ciągle poszukuję RAW-ów krajobrazowych. Chętnie bym sobie jeszcze posprawdzał to i owo.
    Gdybyś natrafił na jakieś źródełko to podlinkuj
    Obawiam się, że 6DII będzie miał matrycę rzędu 24Mpix a to wydaje się być mało.
    Ostatnio edytowane przez marfot ; 07-03-2016 o 19:19
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie
    Miasto

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Poczekam jeszcze na 80d, żeby zobaczyć jak w praktyce wygląda różnica na korzyść nowych sensorów. Jeżeli nie będzie zbyt duża, zdecyduję się na 5ds. W przeciwnym razie będę się pewnie zastanawiał jak szybko Canon zrobi 5ds II...
    Plotka głosiła iż miał zrobić już w tym roku. Dzięki czemu wszyscy którzy zakupili 5DS/R (w tym i ja) mogliby się poczuć jakby zostali wydymani bez mydła.

Bo trochę błędów się nazbierało które moim zdaniem powinien rozwiązać jakiś firmware update. I gdyby nowsza wersja 5DS/R dostała nowy firmware a stara nie to byłoby to czyste s****ysyństwo ze strony Canona.

Zasilanie:

[5DS] Very fast random discharging of the LP-E6N b... - Canon Community

^ To mój post. Problem zaniknął po jakichś dwóch miesiącach użytkowania aparatu, zaczęciu używania tylko jednej karty pamięci zamiast dwóch na raz i iluś tam resetach do ustawień fabrycznych z poziomu menu aparatu (aparat musiał się dotrzeć tak jak silnik samochodu czy co?). Teraz po ośmiu miesiącach użytkowania aparatu dołożyłem z powrotem drugą kartę pamięci i aparat jak na razie nie wykazuje symptomów opisanych przez mnie w poście.

Canon 5DS R never fully auto turns off and drains ... - Canon Community

Canon 5DSR Battery Issue: Canon EOS-1D / 5D / 6D Talk Forum: Digital Photography Review

Inne:

Canon EOS 5DSR Field Report by Gary Gray - tu facet w pewnej określonej sytuacji zawiesił kompletnie 5DS R

[5DS] Continuous operation IS in Canon lenses in L... - Canon Community

^ To też mój post. Teraz jak na to patrzę to zastanawiam się czy prawidłowo to opisałem po angielsku ale wydaje mi się że tak.

W największym skrócie: Podpiąłem EF 35mm f/2 IS USM profilaktycznie wyłączając opcję "Ciągły AF" (zakładka SHOOT5:Lv func.), IS czyli stabilizacja była załączona. Przełączyłem się na Live View w trybie zdjęć, podniosłem aparat bliżej uszu i... słyszę znajomy dźwięk. Bez dotykania jakiegokolwiek przycisku na obudowie (w tym oczywiście spustu migawki) pracuje sobie IS w obiektywie. Potem powtórzyłem to z EF 16-35mm f/4L IS USM i efekt był ten sam. "Fajny" sposób na bardzo szybkie rozładowanie akumulatora.

Kilka dni po publikacji moich postów w oficjalnym amerykańskim sklepie online Canona pojawiły się 5DS/R w wersji refurbished.

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Ciągle poszukuję RAW-ów krajobrazowych. Chętnie bym sobie jeszcze posprawdzał to i owo.
    Gdybyś natrafił na jakieś źródełko to podlinkuj
    Canon 5Ds R Review by a Landscape Photographer | Graham Clark Photography

Pan sobie kliknie na ten link a potem przewija ekran aż do momentu zobaczenia napisu "CANON 5DS R IMAGE GALLERY". Tam będą dwa linki do galerii z RAWami, jedna zrobiona zestawem 5DS R z podpiętym obiektywem EF 16-35mm f/4L IS USM a druga zestawem 5DS R z podpiętym obiektywem EF 70-200mm f/4L IS USM.
    Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 07-03-2016 o 20:31

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez mkamelg Zobacz posta
    Pan sobie kliknie na ten link a potem przewija ekran aż do momentu zobaczenia napisu "CANON 5DS R IMAGE GALLERY". Tam będą dwa linki do galerii z RAWami, jedna zrobiona zestawem 5DS R z podpiętym obiektywem EF 16-35mm f/4L IS USM a druga zestawem 5DS R z podpiętym obiektywem EF 70-200mm f/4L IS USM.
    Znam tą recenzję a RAW-ów nie odnotowałem . Wielkie dzięki!
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Uprawnienia umieszczania postów