Strona 8 z 41 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 401

Wątek: Canon 80D - teraz już naprawdę oficjalnie

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie Odp: Canon 80D - teraz już naprawdę oficjalnie

No i wlasnie o to chodzilo. Porownanie do D500, dwukrotnie drozszego, nie jest do konca zasadne.

Coś już napisał

Jeśli 80D będzie na wejściu w cenie 7DII i zniknie ze sprzedaży 70D to jak dla mnie wybór jest oczywisty czyli 7DII. W związku z tym strzelam że cena 80D szybko może spaść jeśli nie będzie wyników sprzedaży.

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Wszystko zależy od tego, jaki obrazek będzie dawać 80D... Jeśli podobny do 7DII, to masz rację, jeśli lepszy, to niekoniecznie. Wtedy wybór będzie zależeć głównie od tego, do czego puszka ma być wykorzystywana.
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Cytat Zamieszczone przez serko Zobacz posta
    Jeśli 80D będzie na wejściu w cenie 7DII i zniknie ze sprzedaży 70D to jak dla mnie wybór jest oczywisty czyli 7DII. W związku z tym strzelam że cena 80D szybko może spaść jeśli nie będzie wyników sprzedaży.
    A ja się z tym nie zgodzę. Zależy nie tylko jak wyżej kolega napisał od obrazka. Także tryb video może stanowić o różnicy.
    A jeśli matryca będzie dawała radę jak w Dx, to może się sprzedawać bardzo dobrze.

Coś już napisał

Masz rację i się z tym zgadzam, ale jest to moja subiektywna ocena a ja video nie nagrywam wcale .

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez solti Zobacz posta
    Wszystko zależy od tego, jaki obrazek będzie dawać 80D...
    Uważam, że to jest ten moment. Albo Canon go wyczuwa i zdążył z przyzwoitą matrycą albo zaoferuje znowu to co już wszyscy znają.
    Punkty krzyżowe, video, -3EV to wszystko fajne ale...
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Uważam, że to jest ten moment. Albo Canon go wyczuwa i zdążył z przyzwoitą matrycą albo zaoferuje znowu to co już wszyscy znają.
    Punkty krzyżowe, video, -3EV to wszystko fajne ale...
    chwilę poczekamy i będziemy wiedzieć co zrobili, testujący przemaglują ten sprzęt w kilka godzin po tym jak go dostaną w swoje ręce, na razie wszyscy zakładają że jest nowa (technologicznie) matryca - czy to prawda przekonamy się wkrótce, oby nie skończyło sie na 0.5 EV (w DR) podzielonych na światła i cienie co tak naprawdę i tak nie zmieniłoby wiele - kto ma kupić ten kupi - kupują 7DII czy inne cropy kupią i 80D.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Ale to jest TEN moment. To jest na pewno NOWA matryca. I lepszej już nie będzie ani za rok ani za dwa lub trzy. I oczywiście nic za darmo. Koszt produkcji tego sensora jest na pewno znacząco wyższy niż dotychczasowych. Stąd te wszystkie dodatkowe wodotryski, żeby sprzedać jak najwięcej 80d. Czy to się uda? Raczej tak, bo 70d sprzedawał się bardzo dobrze.

Jaka będzie w praktyce, tego oczywiście nie wiem. Ale sam już zastanawiam się nad zamianą mojego 70d na 80d. Choć nie tylko ze względu na sensor. No i ktoś wcześnie napisał, że nie ma to sensu

--- Kolejny post ---

Canon zachowywał się jakby się wahał co do przyszłości APS-C w poważniejszym segmencie amatorskim. W efekcie zanikł rozwój obiektywów klasy C17-55 czy C10-22.
    Jedna dedykowana stałka to też niewiele. C17-55 wymaga natychmiastowego upgrade'u w zakresie konstrukcji, może jakieś uszczelnienia.
    Żeby zacząć zarabiać trzeba jeszcze trochę wysiłku.
    Stałki są dwie! Nowe obiektywy EF-S z pewnością będą w tym i przyszłym roku, nawet całkiem możliwe, że te, które wymieniłeś. Ale też jest przecież fajny 10-18 IS, przy tym tani jak barszcz. Mi zupełnie wystarcza i na pewno nie kupię nowego 10-22.
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 20-02-2016 o 17:44

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    oby nie skończyło sie na 0.5 EV (w DR) podzielonych na światła i cienie
    Obawiam się, że nie chodzi tu tylko o taki prosty, mierzalny parametr jak DR.
    6D nie ma jakiejś szokującej przewagi w DR nad 70D ale różnice w obrazku są dostrzegalne podczas obróbki. I na tyle ważne żeby wybierać FF.
    Zwykły obrazek mieszczący się np. w rozpiętości 8EV jest "lepszy" na FF a teoretycznie nie powinien.
    Nabieram przekonania, że 80D załatwi sprawę.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ciekawe co mogłoby stać na przeszkodzie? Zasilanie?
    Zasilanie na pewno nie. Moduł PowerZoom ma własne zasilanie. Wg mnie nie ma żadnego technicznego powodu, dla których 70d/750d/760d nie mogłyby działać z PZ.

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tak BTW to wyszło na to co wiele razy już pisałem że następca 7D nie miał żadnego sensu .
    Nie bardzo rozumiem, 7d2 nie ma sensu?

--- Kolejny post ---

Obawiam się, że nie chodzi tu tylko o taki prosty, mierzalny parametr jak DR.
    6D nie ma jakiejś szokującej przewagi w DR nad 70D ale różnice w obrazku są dostrzegalne podczas obróbki. I na tyle ważne żeby wybierać FF.
    Zwykły obrazek mieszczący się np. w rozpiętości 8EV jest "lepszy" na FF a teoretycznie nie powinien.
    To jest dla mnie ciekawa opinia i chętnie bym się dowiedział na konkretnym przykładzie o co tak dokładnie chodzi.

Strona 8 z 41 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów