"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętnościNiestety ja mam tylko chęci
galeria na forum Canon-board
galeria na stronie lotnictwo.net.pl
galeria.solti.pl
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Jestem ciekaw zestawienia z Nikonem D500Czuję, że ten jeden Nikon pozamiata 80D i 7DmII jednym strzałem
![]()
Szkoda mi serii XXD. 50D świetna puszka, potem dla mnie był downgrade. Cena szokiem nie jest. Nowości tyle kosztują. Rok temu prawie 5 dałem za 70D.
A ile ma kosztowac ten D500, przypomnij??
2x tyle.
Ale to już inna para kaloszy. Żółci czekają na następce 300, myśleli, że 400D pokażą.
Swoją drogą ciekawy ruch. APSC który miał mieć koniec jakiś czas temu, a oni mała matryca droższa od FF. Ciekawe...
Canon zachowywał się jakby się wahał co do przyszłości APS-C w poważniejszym segmencie amatorskim. W efekcie zanikł rozwój obiektywów klasy C17-55 czy C10-22.
Jedna dedykowana stałka to też niewiele. C17-55 wymaga natychmiastowego upgrade'u w zakresie konstrukcji, może jakieś uszczelnienia.
Żeby zacząć zarabiać trzeba jeszcze trochę wysiłku.
Ostatnio edytowane przez marfot ; 20-02-2016 o 12:48
https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200