Strona 29 z 34 PierwszyPierwszy ... 192728293031 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 331

Wątek: Pentax FF

Początki nałogu Awatar eleroo

Domyślnie Odp: Pentax FF

Radiki, zależy jaką ogniskową i z jakiej odległości. Mam Ci teraz tłumaczyć czym jest GO i od czego zależy? Niech każdy sobie ostrzy jak chce, jego sprawa, ale da się, nawet na 1.4 - to wszystko jest kwestią wprawy i tyle.

Aptur, nie mam pojecia ile on będzie w Polsce kosztował. No widzisz, Tobie taka rozdzielczość nie jest potrzebna, ale jest cała banda ludzi, którym jednak się przydaje, wszystko zależy od potrzeb. Moim zdaniem to dobra pucha w naprawdę dobrej cenie, ale pewnie, jeśli ktoś nie potrzebuje pancerności, rozdzielczości, stabilizacji w korpusie i wszystkiego innego co ma ten Pentax, no to wiadomo, że go nie kupi.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez Lucas1981r Zobacz posta
    No i? same wykonanie to juz spora roznica

znalezione w necie:

http://i.imgur.com/K7wCBkJ.jpg?1
    No i ? W jakim celu ta tabelka ?

Uzależniony Awatar RTSiak

Jakby ta puszka miała zamiast logo Pentaxa napis Canon to wszyscy by siętu spuszczali jaki to canon w koncu zajefajny ze poszedl po rozum do glowy i dal we w miare sensownej cenie swietna puche... a tak mamy kijowego pentaxa :O fcuk logic

Cytat Zamieszczone przez RTSiak Zobacz posta
    Jakby ta puszka miała zamiast logo Pentaxa napis Canon to wszyscy by siętu spuszczali jaki to canon w koncu zajefajny ze poszedl po rozum do glowy i dal we w miare sensownej cenie swietna puche... a tak mamy kijowego pentaxa :O fcuk logic
    Haha, dokładnie tak

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez eleroo Zobacz posta
    Haha, dokładnie tak
    Taka prawda. Nieważne co wypuści Sigma to i tak będzie kundel. Pentax też nie dorówna Canonowi. Gdyby Canon wypuścił K5 to mielibyśmy kultową puszkę.

Początki nałogu
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez eleroo Zobacz posta
    Radiki, zależy jaką ogniskową i z jakiej odległości. Mam Ci teraz tłumaczyć czym jest GO i od czego zależy? Niech każdy sobie ostrzy jak chce, jego sprawa, ale da się, nawet na 1.4 - to wszystko jest kwestią wprawy i tyle.
    Proponuję wyluzować, bo Twoje zaczepne komentarze mogą doczekać się bardziej zasadniczych odpowiedzi. Przyjmując, że masz również pojęcie o GO, to mam nadzieję, że sama przyznasz, że procent trafionych fotek na AF-ie na f1.4 jest zdecydowanie większy niż na manualu?

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    No i ? W jakim celu ta tabelka ?
    Na papierze Pentax wygląda bardzo dobrze, zwłaszcza w zakresie ISO i większego mrozu

Zobaczymy jak będą jakieś testy, na razie nie ma o co "kopii kruszyć".

Jedyne co dobre to, że będzie zagęszczenie konkurensji w FF.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 19-02-2016 o 23:11

Dlaczego uważasz, że moje komentarze są zaczepne? Ostrzę ręcznie od dwudziestu lat i serio wiem, że można. To wszystko zależy. Od wielu czynników. Nigdzie nie napisałam, że AF jest be i tylko lamy go używają, to nie ja tu powinnam wyluzować, haha. AF w wielu sytuacjach jest wygodniejszy po prostu i usprawnia pracę i tyle, ale to nie znaczy, że w tych samych sytuacjach się nie da zrobić ostrej foty manualem. Powtórzę: kwestia wprawy. Wprawa to nie tylko kręcenie pierścieniem i patrzenie w wizjer, to także umiejętność przewidzenia ruchu, pójścia za nim i tak dalej, no nie udawaj, że nie wiesz co mam na myśli pisząc o wprawie Jasne, jeśli ktoś nigdy nie ostrzył ręcznie to będzie mu to na początku sprawiało trudność, pewnie nawet ogromną. Ja nikogo nie namawiam, żeby wywalił Elki z AF i poszedł w manuale Wspomniałam tylko, że szkieł do nowego Pentaxa jest od groma - nowe AF, stare AF i stare manuale plus cała gama nowych manuali.

No i to zależy z tym trafianiem, bo szkłem AF mi nawet do głowy nie przychodzi, żeby ostrzyć ręcznie, a szkłem manualnym się ostrzy po prostu inaczej, to inny styl pracy, inny flow. Zresztą nigdy nie robiłam takiego porównania, bo mi to nie jest potrzebne do niczego, żeby wiedzieć ile trafi AF a ile ja Ja Ci nie umiem tego wyjasnić słowami Z mojej strony EOT, to nie jest wątek o tym jak ostrzyć ręcznie, żeby było ostro na f1.4 w dynamicznych ujeciach.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Podziwiam Ricoha, że zdecydował się zainwestować w ten projekt. Z punktu widzenia ekonomicznego wydaje się dość ryzykowny, więc jest to głównie motywowane chęcią utrzymania marki Pentax i zrobienia czegoś ambitnego. Zreszta chyba Pentax tradycyjnie działał w ten sposób, metoda "hit and run" czyli liczył na sukces pojedynczych dobrych a niedrogich puszek a nie systematyczny rozwój kompletnych profesjonalnych systemów. Mimo, że to jest dobra cena, na tym poziomie chyba trudno liczyć na masowa sprzedaż.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Coś już napisał

Polska cena to jak narazie 8999 zł, czyli praktycznie dokładne przeliczenie z ceny europejskiej (1999 euro):
    Pentax K-1 - PRZEDSPRZEDAŻ

A co do ostrzenia manualami, to z odpowiednio ziarnistą matówką, z klinem i mikrorastrem nie jest to jakieś szczególne wyzwanie, nawet w przypadku (niezbyt szybko) poruszających się obiektów. Tyle, że w przypadku tego korpusu, czy w ogóle Pentaksa wcale nie trzeba opierać sią na manualach - starszych pełnoklatkowych obiektywów z AF jest dobrych kilkadziesiąt, licząc tylko te z logo Pentax.

Strona 29 z 34 PierwszyPierwszy ... 192728293031 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów