Strona 193 z 222 PierwszyPierwszy ... 93143183191192193194195203 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 921 do 1 930 z 2211

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro II

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    no prosze Was, czy tylko ja widze jak wyglądaja gumy? bielutkie jak by sporo potu i łez fotogarafa wciągneły, a że opis dla mnie jest "sprytny" to inna sprawa
    Zdjęcia robione z lampą, które bardziej akcentują stan zużycia. Nie chcę bronić sprzedającego bo ewidentnie przesadził z brakiem śladów użytkowania jednak aukcja według mnie podejrzana nie jest. Kupujesz to co widzisz. Masz wątpliwości to pisz do sprzedającego.

Początki nałogu Awatar kulek855
    Miasto
    Podkarpackie

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Zdjęcia robione z lampą, które bardziej akcentują stan zużycia. Nie chcę bronić sprzedającego bo ewidentnie przesadził z brakiem śladów użytkowania jednak aukcja według mnie podejrzana nie jest. Kupujesz to co widzisz. Masz wątpliwości to pisz do sprzedającego.
    Nawet jeśli dla kogoś aukcja podejrzana nie jest to warto przestrzec kupującego przed zakupem starego "szrota" w cenie obiektywu z 2014r.
    Nie każdy wie, że można sprawdzić datę obiektywu po numerze seryjnym.

Warto przed zakupem sprawdzić:
    Rok produkcji
    Stan bagnetu (czy nie jest powycierany)
    Czy obudowa się błyszczy (od wytarcia faktury)
    Czy guma ma biały nalot lub się zaczyna błyszczeć od stwardnienia (starości) i wytarcia
    Ocenić stan śrubek - jeżeli obiektyw był wielokrotnie rozkręcany nieprawidłowymi narzędziami będzie to widoczne.

Jak czas znajdę (i chęci) podzielę się szerzej swoimi doświadczeniami w poradniku.
    Ostatnio edytowane przez kulek855 ; 12-02-2016 o 14:01

Bywalec

Ostatnio edytowane przez Merde ; 12-02-2016 o 17:46 Powód: niepoprawne linki

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Ja nie widzę większych śladów użytkowania. Gumy pokryte białym nalotem/solą można wyczyścić w 10 minut chusteczką nawilżoną, gumy z aukcji nie są zużyte.
    Białym nalotem pokryta jest guma której w sumie rzadko się używa, guma na pierścieniu ogniskowej wygląda dobrze
    Sprzedający pokazał bagnet a tym samym nie ma do ukrycia daty produkcji obiektywu
    Tak jak już napisano wcześniej zdjęcia z lampą nie poprawiają estetyki zdjęć
    Zdjęcie 4 pokazuje na niskie zużycie obiektywu, bardzo często w tym miejscu widać zarysowania i ubytki farby
    Osłona przeciwsłoneczna jest w bardzo dobrym stanie jak na ten wiek obiektywu, kto ma 17-40 ten wie jakie to ustrojstwo duże, moja zadbana 17-40 ma na osłonie więcej zarysowań
    Szkła wyglądają na czyste.
    Bagnet i plastikowy pierścień są w bardzo dobrym stanie

Pełne uzależnienie

Canon 60D (5983643042) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Aparat z paskiem, bateria i ładowarka. Czy ten zestaw nie wydaje się podejrzanie ubogi?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Canon 60D (5983643042) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Aparat z paskiem, bateria i ładowarka. Czy ten zestaw nie wydaje się podejrzanie ubogi?
    A co jeszcze byś chciał ?

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    co jeszcze byś chciał ?
    To co zwykle dostaje się w sprzedawanym zestawie: kabel USB IFC-130U, kabel Stereo AV AVC-DC400ST i oprogramowanie, + ew.paragon lub fakturę, + ew. pudełko.
    Chętnie też na którymś zdjęciu zobaczyłbym nr seryjny tego egzemplarza.
    Czy jestem za bardzo wymagający

Pełne uzależnienie Awatar aptur

To co zwykle dostaje się w sprzedawanym zestawie: kabel USB IFC-130U, kabel Stereo AV AVC-DC400ST i oprogramowanie, + ew.paragon lub fakturę, + ew. pudełko.
    Takie pierdoły jak kabel USB czy kabel stereo (ktoś to w ogóle używa?) można zakupić osobno.
    Co do numeru seryjnego to napisz do sprzedającego. Nic podejrzanego w tej aukcji nie widzę. Co do ceny to się nie odnoszę bo nie wiem po ile chodzą te modele.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Takie komplety na pewno dostaniesz w sklepie, każdy ma prawo sprzedać co tylko chce, nie widzę w aukcji nic podejrzanego

Pełne uzależnienie

Takie pierdoły jak kabel USB czy kabel stereo (ktoś to w ogóle używa?) można zakupić osobno.
    aptur czy jak kabelków nie używasz, to wyrzucasz je po zakupie?
    W zasadzie to wszystko można zakupić osobno.

Takie komplety na pewno dostaniesz w sklepie, każdy ma prawo sprzedać co tylko chce,
    Dzięki za info

nie widzę w aukcji nic podejrzanego
    O.K., może jestem po prostu za bardzo podejrzliwy

Strona 193 z 222 PierwszyPierwszy ... 93143183191192193194195203 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów