Ale forum jest dla takich co mają np. takie same aparaty i mogą doradzić czy podzielić się swoim doświadczeniem.Jak ci nie odpowiada mój temat czy moje pytania,to się nie wypowiadaj,bo nikt ci nie kazuje
Pozdrawiam
Ale forum jest dla takich co mają np. takie same aparaty i mogą doradzić czy podzielić się swoim doświadczeniem.Jak ci nie odpowiada mój temat czy moje pytania,to się nie wypowiadaj,bo nikt ci nie kazuje
Pozdrawiam
no to mogę tylko jeszcze doradzić aby przestać określać parametry zooma jego krotnością, w aparatach z wymienna optyką operuje się ogniskową obiektywu, krotność zooma może od biedy (bo są wyjątki jak zawsze) powiedzieć od jakich zoomów należy się trzymać z daleka - trzykrotny zoom może być dobry (ale nie musi), pięciokrotny ma mniejszą szansę być dobrym optycznie, a taki o jeszcze większej krotności to praktycznie zawsze wyrzucone pieniądze - to to tyle co potrzebujesz wiedzieć o krotności zooma - pozostałe parametry określa ogniskowa i światło.
a i lustrzanka to zwykły aparatraczej inne konstrukcje są niezwykłe.
Ostatnio edytowane przez jaś ; 26-12-2015 o 17:48
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień