Pokaż wyniki od 1 do 10 z 40

Wątek: YN-600EX RT vs YN-568EX

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Domyślnie Odp: YN-600EX RT vs YN-568EX

Cytat Zamieszczone przez PRZEMOLO79 Zobacz posta
    chciałem się tylko upewnić co do wyzwalania przez podczerwień (bo wydawało mi się to oczywiste)
    Upewnij się najlepiej przed zakupem, ze swoją lampą w ręce, bo według np. How do I set a Yongnuo YN600EX-RT into optical master mode to trigger a Canon 430EXII? - Photography Stack Exchange YN 600EX-RT nie ma możliwości pracy jako "master optyczny" (więc nie da się nią wyzwalać 430ex II). Możesz sprawdzić w instrukcji czy jest taka możliwość http://ecx.images-amazon.com/images/I/C1FzlIeh2US.pdf

Bywalec Awatar PRZEMOLO79
    Miasto
    Stg

Domyślnie Odp: YN-600EX RT vs YN-568EX

Cytat Zamieszczone przez r_m Zobacz posta
    Upewnij się najlepiej przed zakupem, ze swoją lampą w ręce, bo według np. How do I set a Yongnuo YN600EX-RT into optical master mode to trigger a Canon 430EXII? - Photography Stack Exchange YN 600EX-RT nie ma możliwości pracy jako "master optyczny" (więc nie da się nią wyzwalać 430ex II). Możesz sprawdzić w instrukcji czy jest taka możliwość http://ecx.images-amazon.com/images/I/C1FzlIeh2US.pdf
    No to kurcze zasiałeś mi wątpliwości teraz. Od sklepu otrzymałem informację że:

"według informacji od producenta lampy będą się komunikować, będzie miało to miejsce za pomocą podczerwieni". Będę kupował przez internet więc nie mam fizycznej możliwości sprawdzenia czy lampa współpracuje z C430 ex II przez podczerwień. Zawsze mam możliwość zwrotu towaru. Nie chcę się bawić w transmiter radiowy (szybciej pewnie wymienię c430 II na c430 III RT) ale na tą chwilę chciałbym popracować na podczerwieni... Myślę też czy da się wyzwolić c430 II zdalnie za pomocą aparatu (bo da się) ale mając na sankach YN600 EX RT - wiem kombinuje już za dużo :-)

Uprawnienia umieszczania postów