Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Samyang 35 mm 1,4 AS UMC+ Canon 1000D?

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Samyang 35 mm 1,4 AS UMC+ Canon 1000D?

Hej!DziękiPodejrzewam,że ostatecznie raczej się na niego nie skuszę właśnie ze względu na to,że jest manualny.Przy mojej ogromnej wadzie wzroku może się okazać to dość upierdliwe,ale... może się pozytywnie rozczarujęDo tej pory korzystałam z kilku manualnych obiektywów na m42 i bardzo przeszkadzał mi brak AF.Teraz praktycznie sięgam tylko po Canony z szybkim AF albo dwa sprawdzone na m42,które świetnie chodzą na adapterze z dandelionem.Moje obawy wynikały raczej z tego,że jestem zielona w kwestiach technicznych i wolałam się upewnić bo zaniepokoił mnie brak mojego body w wykazie o kompatybilnościPzdr!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez kaamos Zobacz posta
    Hej!DziękiPodejrzewam,że ostatecznie raczej się na niego nie skuszę właśnie ze względu na to,że jest manualny.Przy mojej ogromnej wadzie wzroku może się okazać to dość upierdliwe,ale... może się pozytywnie rozczarujęDo tej pory korzystałam z kilku manualnych obiektywów na m42 i bardzo przeszkadzał mi brak AF.Teraz praktycznie sięgam tylko po Canony z szybkim AF albo dwa sprawdzone na m42,które świetnie chodzą na adapterze z dandelionem.Moje obawy wynikały raczej z tego,że jestem zielona w kwestiach technicznych i wolałam się upewnić bo zaniepokoił mnie brak mojego body w wykazie o kompatybilnościPzdr!
    Słaby wzrok + kiepski wizjer w 1000D to nienajlepsze połączenie.

-7 dioptrii pogarszające się. Okulary+korekta dioptrii w wizjerze 1000D+potwierdzenie ostrości dają radę choć nie mam porównania z innymi(z wyjątkiem Zenita, którego musiałam ze względu na wadę wzroku odłożyć na półkę)
    Samyang przetestowany.Ładnie się spisał.Duże i bardzo pozytywne zaskoczenie
    Dzięki za zainteresowanie.

Uprawnienia umieszczania postów