Cytat Zamieszczone przez jakubm_wro Zobacz posta
pozostałości jeszcze po 5D - jeden nadajnik, dwa odbiornik Pixel Knight TR-332. Zmontowałem zestaw i... nic, nie działa. Znalazłem kilka wpisów o niedziałaniu TR-332 z 6D i temat odpuściłem tzn. zdecydowałem się na przesiadkę na inny system wyzwalania radiowego (no chyba, że ktoś mi może podpowiedzieć jak zgrać 6D z TR-332 - wówczas kontekst pytania może być nieco inny).
Bierzesz cienką sztywną folię (jak okładka do bindowania) albo nawet nieco twardszy kawałek papieru, przycinasz z tego pasek szerokości stopki lampy i nieco dłuższy od stopki, wsuwasz w sanki na aparacie, zaznaczasz, gdzie jest centralny styk, wyciągasz i robisz w tym miejscu dziurę. Wsuwasz tą przekładkę izolacyjną, przytrzymujesz za wystający kawałek, wsuwasz lampę (dlatego przekładka nie może być za gruba).
Na odbiornik zakładasz lampę (ustawiasz w M, minimalna moc na próbę), sprawdzasz, czy działa - tylko niestety nie będzie możliwości zdalnej regulacji parametrów lampy, tylko wyzwalanie.

Cytat Zamieszczone przez jakubm_wro Zobacz posta
Chciałbym zakupić:
- dodatkową lampę reporterską (ze względu na budżet, póki co), nie potrzebuje żadnej automatyki - mocny manual z możliwością regulacji siły błysku wystarczy
- system wyzwalaczy radiowych, umożliwiający konfigurację oraz odpalanie dwóch lamp reporterskich oddalonych od aparatu (żadnej lampy nie chciałbym mieć na stopce) - Metz'a ani nowo zakupionej.
Jeśli chcesz wykorzystywać Metza, to sterownik 560tx na aparat, odbiornik 603c II pod Metza, dodatkowo 560 IV.
Zyskujesz jedną lampę którą możesz zdalnie regulować, ale do Metza musisz biegać.
Druga możliwość: 2x YN560IV, sterownik 560TX - masz dwie lampy zdalnie sterowane, Metz leży i czeka na swoją kolej.
Kolejne możliwości są droższe, tzn. albo sterownik 622 na aparat, odbiornik 622 pod Metza i lampa 685 z wbudowanym odbiornikiem, albo sterownik yn-e3-rt na aparat, lampa yn 600ex-rt z wbudowanym odbiornikiem, odbiornik yn e3-rx pod Metza (przed zakupem trzeba się upewnić, czy zadziała, powinno, ale...), masz sterowanie zdalne plus możliwość pracy z krótkimi czasami.