Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Wątek: [recenzja] YONGNUO YN685 - czyli tanie błyskanie w plenerze i nie tylko

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: [recenzja] YONGNUO YN685 - czyli tanie błyskanie w plenerze i nie tylko

Cytat Zamieszczone przez mkkaczy Zobacz posta
    W przypadku używania jako reporterskiej lampy na aparacie wypisał bym więcej minusów:
    - większy luz na stopce niż oryginał
    Luzu u mnie praktycznie nie ma, minimalny jak przy wszystkich innych lampach jakie posiadam

- brak guzika zwalniającego obrót głowicy palnika. Trzeba przekręcać siłe.
    Brak guzika ja akurat traktuję jako zaletę przy częstym przekręcaniu głowicy z kadrowaniu z poziomu na pion

- siatka wspamagania AF znajdują się bardziej w górnej części kadru (to chyba już domena YN produktów) i często nie pokrywa środkowego punktu AF. Co więcej w niektórych przypadkach (zaciemniony mało kontrastowy obiekt) wyświetlana siatka nie dość że nie wspomaga AF aparatu to jeszcze go rozjeżdża.
    Z jakiej odległości ??? Z ok. 2,5 m przy 16mm wypada idealnie w centrum, na 35mm też prawie (5 kreska od góry, 4 od dołu). Z 50cm owszem wypada nad punktami AF... jak w każdej lampie

Dobry test
    W przypadku 5dIII, nie można sterować każdą lampą z osobna z poziomu menu aparatu. Z tego co widzę menu 6D na to pozwala, a to prawdopodobnie pozwala na zamontoanie tańszego wyzwalacza YN622C na stopce aparatu zamiast droższego i niepozwalającego na zamontowanie lampy na sobie - 622C-TX.
    Różnica w cenie praktycznie żadna (oscylują wokół 200 zł), a nowy ma port USB do aktualizacji softu no i wyświetlacz, umożliwiający prostą i łatwą zmianę ustawień.
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 20-11-2015 o 16:14
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Uprawnienia umieszczania postów