Tutaj link do bezpośredniego zipa
http://gdlp01.c-wss.com/gds/1/020000...ppw31441u2.zip
Szkoda, że w wersji DPP 4.x ciągle cisza i nie dodają obsługi innych aparatów.
Tutaj link do bezpośredniego zipa
http://gdlp01.c-wss.com/gds/1/020000...ppw31441u2.zip
Szkoda, że w wersji DPP 4.x ciągle cisza i nie dodają obsługi innych aparatów.
Dla zawiedzionych niedostępnością najnowszych korekcji DLO dla Visty i Xp podpowiadam, że jednak jest sposób na instalację DDP 3.14.41 w tych systemach. Po pomyślnej instalacji na moim testowym XP pozostają jednak nieaktywne suwaki odszumiania RAW, ale może tylko u mnie, więc sprawdźcie zanim przerzucie się na pracę z najnowszą wersją!
Procedura: Zasysamy najnowszego instalatora DDP 3.14.41 z dowolnej strony Canona. Po jego uruchomieniu następuję rozpakowanie zawartości pliku do systemowego katalogu tymczasowego TEMP (każdy sobie znajdzie). Jeśli jesteśmy w Windows XP lub Vista, wyskoczy teraz komunikat, że jest nieodpowiedni system i nic się nie zainstaluje. NIE potwierdzamy tego komunikatu w żaden sposób tylko od razu idziemy do wspomnianego folderu systemowego TEMP, gdzie powinien już na nas czekać ów instalator rozpakowany w podkatalogu o nazwie "CanonOFI_TEMP". Robimy kopię tego folderu (albo zmieniamy nazwę na "Kopia CanonOFI_TEMP"), żeby po ostatecznym potwierdzeniu wcześniejszego komunikatu nie został automatycznie przez instalatora skasowany, bo zaraz będzie nam potrzebny. Teraz potwierdzamy wcześniejszy komunikat a w efekcie kończymy pracę instalatora. Następnie wchodzimy do folderu, który skopiowaliśmy i głębiej aż do pliku: Kopia CanonOFI_TEMP\Data\SOFTWARE\Market\Market.xml - aby otworzyć go do edycji w systemowym Notatniku. Pod koniec zawartości pliku znajdziemy parametry MinOS (dla 32 i 64-bitowej wersji systemu). Najlepiej zmienić obie zastane ich wartości z "6.1" na "5.1" i zapisać zmiany w pliku. Tak odblokowanego już instalatora możemy powtórnie uruchomić poprzez: Kopia CanonOFI_TEMP\Data\setup.exe - oby z powodzeniem!
Napiszcie co jeszcze nie działa!![]()
Ostatnio edytowane przez ewg ; 03-10-2014 o 16:39
mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\
ps Wyżej wspomniane nieaktywne suwaki odszumiania to było moje przeoczenie (niższa jakość wyświetlania w Preferencjach programu) - działają normalnie. Sprawdzałem też właśnie powyższą metodę na realnej Viście i nie znalazłem żadnej wpadki.
mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\
Dobra wiadomość .DPP 4.1.50 obsługuje EOS 7D i trochę więcej![]()
Ostatnio edytowane przez 1glider ; 22-12-2014 o 19:00
Jak dla mnie wiadomość dnia. Czekałem na DPP obsługujące EOS 70d - właśnie pobieram program![]()
Szkoda że nowa wersja nie czyta zapisanej obróbki w rawach przez wersje 3.x
5Dv2 24-105L C85/1.8 helios 44-2 i C430
Ważna różnica pomiędzy wersjami DPP. Użycie w wersji 4.1.50 funkcji LO nie powoduje powiększenia objętości pliku, tak jak ma to miejsce w przypadku wersji 3.14...![]()
w wersji DPP 3.14 32 bit jak można dodać obiektyw canona do obsługiwanej listy, jeśli nie figuruje on na liście programu.
Chodzi mi o nowy efs 10-18 4,5-5,6
coś wiadomo może o aktualizacjach DPP 3.
canon eos 1000d/ tamron 17-50 f2,8 bez vc / sigma 70-300 apo dg /yungnuo 486II
Jest dostępne najnowsze DPP 3.15.0
link bezpośredni
http://gdlp01.c-wss.com/gds/4/020000....0-updater.zip
Dodali nowe szkła 50STM, 35IIL.