Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Optymalizator jasności i profile zdjęć - ustawienia.

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Optymalizator jasności i profile zdjęć - ustawienia.

Dobra, zacznę robić JPEG + RAW i zobaczę jak to będzie z tymi RAW-ami. Bawiłem się kiedyś jak miałem Nikona, ale z czasem mi przeszło - głównie brak czasu, ale też monitora. Obecnie do dyspozycji mam tylko lapka z kiepską matrycą. Myślę czy aby sobie nie sprawić jakiegoś taniego monitora, bo zawsze to lepsze niż laptop. Jakiegoś super sprzętu też nie potrzebuję bo jestem amatorem. DPP mi w zupełności powinien wystarczyć, Lightroom fajny ale szkoda mi kasy na razie, może kiedyś? Czytałem dzisiaj artykuł na Fotopolis i zastanawiam się czy sobie nie kupić tego:
    Polarr Photo Editor 3 - darmowa alternatywa dla Lightrooma? - Fotopolis
    Więcej możliwości od DPP, tani jak barszcz, ciekawe tylko czy lepszy od Raw Therapee?

Początki nałogu Awatar Adlatus
    Miasto
    Puszczykowo

Domyślnie Odp: Optymalizator jasności i profile zdjęć - ustawienia.

Cytat Zamieszczone przez ocean Zobacz posta
    Czytałem dzisiaj artykuł na Fotopolis i zastanawiam się czy sobie nie kupić tego:
    Polarr Photo Editor 3 - darmowa alternatywa dla Lightrooma? - Fotopolis
    Więcej możliwości od DPP, tani jak barszcz, ciekawe tylko czy lepszy od Raw Therapee?
    Cytat ze strony "Warto też wspomnieć o wsparciu dla plików RAW, choć na razie eksperymentalnym."

DPP jest dobry a nawet bardzo dobry jeżeli zależy ci na kolorach.
    RawTherapee ma ogromne możliwości ale wymaga czasu aby poznać i zrozumieć co do czego i kiedy. Ale jak już poznasz to polubisz i nie zamienisz na nic innego (chyba że zostaniesz foto-ślubnym i będziesz musiał mieć lightroom-a).

Uprawnienia umieszczania postów