Moim zdaniem, to powinno się porównywać zdjęcia a nie obiektywy.
Zorientowałem się już dawno, że to forum jest głównie dla onanistów sprzętowych i coraz rzadziej tu zaglądam...![]()
Moim zdaniem, to powinno się porównywać zdjęcia a nie obiektywy.
Zorientowałem się już dawno, że to forum jest głównie dla onanistów sprzętowych i coraz rzadziej tu zaglądam...![]()
R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty
Posiadanie obiektywów L czy serii aparatów 1 nie ma żadnego związku z onanizmem sprzętowym. Zgodnie z tym co napisałem, każdy używa to, na co może sobie pozwolić albo co ma wymagane przez niego parametry pracy.
Idąc waszym (wypowiadających się w ten sposób, przepychalski i niemerytoryczny) tropem myślowym równie dobrze można powiedzieć, że używa lepszych obiektywów bo są droższe o podobnych parametrach (np Leica) a on wybiera tańsze.
on coś Ci imputuje....
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
Ja mam eLki do zdjęć a nie do brandzlowania![]()
R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty
I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner