Pokaż wyniki od 1 do 10 z 94

Wątek: Bezlusterkowiec zamiast 5d - 35/1.4

Mieszany widok

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Bezlusterkowiec zamiast 5d - 35/1.4

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    to się odnosiło do sonego alfa a nie do fuji
    Do Fuji też pasuje, niestety :-)

Dostaję telefony w.s. sprzedaży 10-22 typu "a za 1300 sprzedasz?" (no f-n way!), a do X takie klocki:

FujiFilm Fujinon XF 10-24 mm f/4 R OIS - Obiektywy - Foto - Sklep internetowy Cyfrowe.pl

Nawet jakbym miał u Fomaga zniżkę moderatorską 30%, to i tak bym nie kupił :-)
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta

To szkło jest według mnie warte swojej ceny. To raczej Canon jest obecnie okazyjnie tani, a to z powodu jak na Canona małego popytu. Canon traktuje kropa jako entry podczas gdy dla Fuji to sa flagowce. Dlatego, kto chce wydawać dużo na szkła w Canonie, idzie w FF i elki, a w dodatku jeszcze jest teraz tańszy UWA EF-S. I dlatego stosunek cen jest 1000:600.

Fuji ma w sumie o jeden element więcej, o jeden asferyczny element więcej, i o trzy soczewki LD więcej. No i stabilizację. Plus pokrywa ciut więcej. Minus Full-time manual. Jest przyjemnie zrobiony. Ma chyba jakieś uszczelnienia. Jaka ma winietę i zniekształcenia nie wie nikt, ale na obrazkach jest ładnie. W zestawie jest chyba osłona. W sumie tanio. Ile by chciał Canon za taka specyfikację? Pewnie co najmniej tyle samo.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

dawniej 'Olka i Jacek'
    Miasto
    miasto powiatowe

Dostaję telefony w.s. sprzedaży 10-22 typu "a za 1300 sprzedasz?" (no f-n way!), a do X takie klocki:

FujiFilm Fujinon XF 10-24 mm f/4 R OIS - Obiektywy - Foto - Sklep internetowy Cyfrowe.pl

Jest na portalu na A za 2 699 (nie mój!)

Pełne uzależnienie

też takie dostawałem w końcu puściłem od złotówki na licytację - nadal pisali albo dzwonili żebym zakończył wcześniej że dadzą 1300 na koniec wylicytowali cenę taką za jaką kupiłem (bo kupowałem w jakimś dołku cenowym dolara był po 2.2 czy coś na kształt - ponoć to był kryzys ) - byłem zadowolony ze szkła i ze sprzedaży - canon robi (czasem) dobre obiektywy .

bezlusterkowce mi się podobają np. olek om-d 5 mógłbym tego używać ale taniej mi wyszedł bida fullframe canona z elkami i art kundelkami od sigmy - do obrazka z mojego zestawu właściwie nie mam pytań, a ciężar - no narzekam ale nie usiłuję pakować wszystkiego do torby - trzeba właściwie określić swoje potrzeby i świadomie się samoograniczyć (ale i tak mam za dużo) kasę można wydać na wycieczki lub inspirację (znaczy natchnienie) co kto lubi.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 14-10-2015 o 09:25
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uprawnienia umieszczania postów