mam YN568exII od 2 lat i sprawuje się lepiej niz moja 430ex , za niewielkie pieniądze masz fajną lampę, nigdy mnie nie zawiodła, ale jezeli robisz zdjęcia zarobkowo to bym zainwestowal w oryginał canona 600ex i mial z glowy problem na kilka lat
mam YN568exII od 2 lat i sprawuje się lepiej niz moja 430ex , za niewielkie pieniądze masz fajną lampę, nigdy mnie nie zawiodła, ale jezeli robisz zdjęcia zarobkowo to bym zainwestowal w oryginał canona 600ex i mial z glowy problem na kilka lat
Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.
no raczej, ale mysle ze jezeli np kupis taki w saturnie na 30rat 0% jezeli jeszcze robiątaka oferte to mozesz spokojnie to rozlozyc sobie, ale jezeli nie to kup sobie tego YN568exII bedziesz zadowolonybo za tą cene lampa ofertuje na prawde swietne mozliwosci wg mojej pracy ktora sprowadza sie do slubów czyli focenia wieczorem przy sztucznym oswietleniu ruchliwych ludzi
![]()
6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
Moje fotki Moje fotki II
oczywiscie ze nie błyskam jak nie musze, ale głupotą byłoby nie miec lampy w ciemnej jak d...pa sali weselnej gdzie jedyne światło to jakieś niby strobo od DJ, lamp nie uzywam ani na przygotowaniach , ani na plenerze ani w kosciele ani tez na imprezie do czasu kiedy juz jest na tyle ciemno ze wygląda wszystko słabo. Lampa to dla mnie generalnie tylko dobłysk jak główne źródło światła na sali, nie jest to tak ze zjezdzam do iso100 daje czas 1/200 i wale błyskiem ile fabryka dała, odwrotnie wrecz, daje sobie czas 1/125 1/160 w zaleznosci jaki ruch jest i ile swiatła z innych źródeł iso 400/800 i lekki dobłysk i wszystko wygląda spoko, dlatego tez nigdy nie mialem parcia na drogie mocne lampy z wodotryskami![]()