Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Brakujące zdjęcia

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie Brakujące zdjęcia

Cześć

Jakiś czas temu robiłem reportaż ślubny. Pracowałem w sumie na 3 kartach SD. Przy okazji nakręciłem w trakcie wesela kilka filmów. Wszystkie karty zgrane na dysk. Zdjęcia zrzucone do JPG. Okazuje się, że brakuje mi powiedzmy 300 zdjęć w zakresie 5600-5900 z godzin 22:30 do 00:20. Ale co ciekawe, filmy z tego zakresu czasu i o numerach powiedzmy 5700, 5800 są. Sprawdzałem karty, odzyskiwałem zdjęcia i niestety ich w ogóle nie ma.

Czy jest możliwe, że na daje karcie aparat nie zapisywał zdjęć a zapisał same zdjęcia? Czy ktoś miał podobny przypadek?
    no comment...

Początki nałogu Awatar asdf

Domyślnie Odp: Brakujące zdjęcia

Jeśli karty nie były nadpisane, to możesz spróbować TestDisk.

Zdjęć nie było już na karcie, czy zauważyłeś to po zrzuceniu na dysk?
    T17-50/2.8, C85/1.8, pleśniaki.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    Cześć

Jakiś czas temu robiłem reportaż ślubny. Pracowałem w sumie na 3 kartach SD. Przy okazji nakręciłem w trakcie wesela kilka filmów. Wszystkie karty zgrane na dysk. Zdjęcia zrzucone do JPG. Okazuje się, że brakuje mi powiedzmy 300 zdjęć w zakresie 5600-5900 z godzin 22:30 do 00:20. Ale co ciekawe, filmy z tego zakresu czasu i o numerach powiedzmy 5700, 5800 są. Sprawdzałem karty, odzyskiwałem zdjęcia i niestety ich w ogóle nie ma.

Czy jest możliwe, że na daje karcie aparat nie zapisywał zdjęć a zapisał same zdjęcia? Czy ktoś miał podobny przypadek?
    miałem taką kartę (markowa była) kiedyś też brakowało ale zwykle kilka zdjęć, od tej karty kupuję tylko sandiski i nic nie ginie, oczywiście karta każdego producenta może być zepsuta ale po co to testować na sobie
    jakiego producenta jest twoja?
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Zabij mnie nie wiem, która to dokładnie karta była. Mam Cruciala, Goodrama i Hamę. Nie jakieś najtańsze. Generalnie te SD wydają mi się mnie "wytrzymałe" od CF-ów.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez asdf Zobacz posta
    Jeśli karty nie były nadpisane, to możesz spróbować TestDisk.

Zdjęć nie było już na karcie, czy zauważyłeś to po zrzuceniu na dysk?
    Po przesłaniu do klienta . Ja nawet nie zwróciłem uwagi, że zdjęć nie ma a filmy są.
    no comment...

Moja jedna CF-ka tak robiła, że nie zapisywała niektórych zdjęć, do dziś nie wiem why :\ Nie mam opcji nagrywania, więc się nie wypowiem nt.filmów.
    Człowiek myślał, że jak kupi lustereczko, to będzie jak w bajce...A tu gniot za gniotem
    c600d; c 50/1.8; t 17-50/2.8->5Dc;50 1.4;70-210 3.5; 35 2.0 i inne...
    mój FB
    mój Flickr

Początki nałogu Awatar asdf

Jeśli karta miała jakiś problem i w ogóle się nie zapisały podczas pstrykania, to już chyba za późno, gdyby było odwrotnie, tzn przy kopiowaniu na komputer jakimś cudem się nie skopiowały, to programy do odzyskiwania powinny te pliki zobaczyć, jeśli widzą tylko pliki obecne wcześniej, to pierwszy scenariusz jest możliwy.
    T17-50/2.8, C85/1.8, pleśniaki.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    Zabij mnie nie wiem, która to dokładnie karta była. Mam Cruciala, Goodrama i Hamę. Nie jakieś najtańsze. Generalnie te SD wydają mi się mnie "wytrzymałe" od CF-ów.

--- Kolejny post ---

Po przesłaniu do klienta . Ja nawet nie zwróciłem uwagi, że zdjęć nie ma a filmy są.
    moja to był chyba lexar sd oczywiście (ale mogę się mylić) brakowało 3 lub 4 zdjęć kolejnej szansy jej nie dałem (poszedłem do sklepu i wymieniłem na nową jakby ktoś pytał - karta ma zapisywać wszystkie zdjęcia jakie robię), mz sd to mają same zalety w stosunku do cf
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 07-10-2015 o 21:03
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uprawnienia umieszczania postów