Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Zestaw do fotografii sportowej

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Końskie

Domyślnie Odp: Zestaw do fotografii sportowej

Na wstępie dziekuje Wam bardzo za odpowiedzi i rozwianie części wątpliwość. O pozostałych rozterkach fotograficznych na pewno będę pisał
    Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    6d i 70-200 2.8 ? na forum jeden mistrzunio foci 6d i daje rade bardzoooo, sprawdz "Dawid Gaszynski"
    Twórczość Dawida Gaszyńskiego dobrze znam i cenię. Jego zestaw rzeczywiście jest niegłupi i za waszymi radami w najbliższym czasie zamienię puszkę na 6D.
    Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    kup sobie 85mm 1.8 lub 100mm 2.0 - idealne do fotografowanie piłki ręcznej, puszkę na razie zostaw
    85mm 1.8 i 100mm 2.0 moze sa idealne do fotografowania piłki ręcznej, ale na FF. Aktualnie jak foce z za bramki to 70mm podpięte do croppa zdarza sie byc wąskie.

Pozdro!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie Odp: Zestaw do fotografii sportowej

Cytat Zamieszczone przez Nemo595 Zobacz posta
    85mm 1.8 i 100mm 2.0 moze sa idealne do fotografowania piłki ręcznej, ale na FF. Aktualnie jak foce z za bramki to 70mm podpięte do croppa zdarza sie byc wąskie.

Pozdro!
    wszystko zależy od tego co chcemy uzyskać, ja to nawet koszykówkę spod kosza potrafię 135L robić (na FF),

tu moje zdjęcia z piłki ręcznej, sprzed kilku lat, na 85 1.8 i 135L, robione na cropie 1.3,
    pamiętam, że 85mm spod samej bramki było ok, nawet trzeba było trochę kadrować:

myślę, że 85mm 1.8 spokojnie da radę z cropem 1.6, no i jest dość tani,

ogólnie mogę być mało obiektywny, bo ja nie potrafię sobie wyobrazić fotografowania sportu (koszykówka, piłka ręczna) na 2.8 ;-) nawet 1.8 to dla mnie ciemnica,

poza tym zawsze najpierw wymieniamy obiektywy, one są najważniejsze,
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Uprawnienia umieszczania postów