Witam,
właśnie odebrałem aparat - trochę się to przedłużyło zamiast kilku dni było 1,5 tygodnia. pomimo, że oddawałem przez sklep odbierałem w serwisie - jutro wyjeżdżam a do sklepu trafiłlby dopiero w poniedziałek. moja rada - przygotować się na czas naprawy x2.
serwis mnie nie skasował - tak jak mówiłem oddawałem przez sklep - po rocznej gwarancji ale w ramach 2-letniej odpowiedzialności sprzedawcy. pewnie zanosząc prosto do serwisu by mnie skasowali. kto wie.
problem rozwiązany - nie ma hotpikseli. tak jak w zleceniu jest - kompensacja dla iso 3200 czas 1 sek. Ze zdjęć, które robiłem to na iso 3200 2 sek nie pojawia się żaden, natomiast przy iso 3200 30 sek pojawiają się 2 połączone białe. przy iso 1600 i czasie 30 sek pojawia się 1 (w innym miejscu) a przy iso 400 czasie 30 sek nie pojawia się żaden - i to mnie zadowala. Jak przed naprawą pytałem kompensują piksele dla wartości iso 3200 czas 1 sek, a nie dla takich długich.
fajnie, jak komuś pomoże samodzielne mapowanie matrycy - mi to na nic się nie zdało (może przez to, że za dużo ich było). dodam, że stan migawki pokazał 9,9 tys (czyli bardzo mało) a nic nim nie filmowałem (więc się nie przegrzewał).
reasumując pomimo mrożących krew w żyłach opowieściach i opiniach o serwisie jestem zadowolony. oby dalej nie było przygód. teraz zostaje tylko się cieszyć.