Pokaż wyniki od 1 do 10 z 51

Wątek: 6d vs 5d mkIII

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto

Domyślnie Odp: 6d vs 5d mkIII

Cytat Zamieszczone przez Bartek Zobacz posta
    wydaje mi się , że dorosłem do pełnej klatki.Przeszedłem 600 d , od kilku lat 7D , ale chcę więcej. Proszę o radę , w co lepiej zainwestować. Nowy 6d czy lekko uzywany 5d mk3 . Fotografuję głównie w podróżach mniej i bardziej egzotycznych , chętnie zwierzątka przy pomocy 100-400.
    Odpowiedź jest bardzo prosta. Na jakich ogniskowych najwięcej masz zdjęć tych zwierzątek? Jeżeli jest to coś z przedziału 250-400mm (x1,6 crop 7D = 400-640mm) to kup sobie 7D Mark II. W innym przypadku zainwestuj w lekko używany 5D Mark III plus ewentualnie konwerter Canon Extender EF 1.4x III. Kupisz 6D i będziesz przeklinał jego ergonomię zwłaszcza jeśli od kilku lat używasz 7D. Ja wytrzymałem z 6D dwa lata, teraz mam 5DS w obudowie o gabarytach klasycznego 5D (którego z kolei używałem przed 6D) i to jest to choć za cenę większej wagi.
    Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 10-09-2015 o 11:45

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Cytat Zamieszczone przez mkamelg Zobacz posta
    Kupisz 6D i będziesz przeklinał jego ergonomię zwłaszcza jeśli od kilku lat używasz 7D.
    przesada, przez ostatnie 7 lat miałem clasika i mkII, a do 6D przyzwyczaiłem sie w 1 slubny wekend, powiem, ze "chwyt/trzymanie" 6D z gripem bardziej mi pasuje niz u poprzednich zgripowanych piątek
    Ostatnio edytowane przez tombas ; 10-09-2015 o 11:53
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez mkamelg Zobacz posta
    Kupisz 6D i będziesz przeklinał jego ergonomię zwłaszcza jeśli od kilku lat używasz 7D.
    tez uwazam, ze lekka przesada.
    po 9 latach z xxD/5D faktycznie jedyny zgrzyt jaki mialem z 6D to przyzwyczajenie sie do braku lechtaczki. to dokucza jak sie pracuje mocno AF-em (wiec moze i faktycznie w sporcie) ale przy zdjeciach jakie ja robie nie jest to wielki problem.
    www albo tez flickr

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    (...) lekka przesada (...) przyzwyczajenie sie do braku lechtaczki (...) nie jest to wielki problem.
    Śmiem się sprzeciwić! :-)
    Finally I've found that I belong here

Uprawnienia umieszczania postów