Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Canon 40d - problem z ostrością?

Mieszany widok

Bywalec Awatar niki68
    Miasto
    Łuków

Domyślnie Odp: Canon 40d - problem z ostrością?

Cytat Zamieszczone przez Lutek Zobacz posta
    Co chcecie od tego zdjęcia. Wg mnie ok i ciekawe kompozycyjnie
    Nic nie chcecie ... To autorce zdjęcia nie pasuje ostrość. My nie oceniamy zdjęcia tylko reagujemy na problem autorki. Zdjęcie jest robione pod światło i mimo zachmurzenia ma to znaczenie w obniżeniu kontrastu. Prosiłem autorkę o plik RAW aby zobaczyć punkt ostrzenia ale najwyraźniej nie zrozumiała o co chodzi i kolejny raz pokazała wywołany na zerowych ustawieniach, ale jednak jpg. Jeżeli ostrzyła na twarz, to obiektyw na tej ogniskowej ma zapewne FF. Dalej to tylko domysły. Problemów z ostrością nie można raczej rozwiązać ze zdjęcia w rozdzielczości 1000 px.

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Canon 40d - problem z ostrością?

Cytat Zamieszczone przez niki68 Zobacz posta
    Nic nie chcecie ... To autorce zdjęcia nie pasuje ostrość. My nie oceniamy zdjęcia tylko reagujemy na problem autorki. Zdjęcie jest robione pod światło i mimo zachmurzenia ma to znaczenie w obniżeniu kontrastu. Prosiłem autorkę o plik RAW aby zobaczyć punkt ostrzenia ale najwyraźniej nie zrozumiała o co chodzi i kolejny raz pokazała wywołany na zerowych ustawieniach, ale jednak jpg. Jeżeli ostrzyła na twarz, to obiektyw na tej ogniskowej ma zapewne FF. Dalej to tylko domysły. Problemów z ostrością nie można raczej rozwiązać ze zdjęcia w rozdzielczości 1000 px.
    No tak, zapomniałam, że tutaj przecież mogę zalinkować do RAWa... Jakby się jeszcze komuś chciało spojrzeć, to proszę: http://www.eire00.info/IMG_0003.CR2

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów