dziękóweczka za szybką odpowiedź Muczaczo, to chyba jedyne wyjście na tą chwilę i być może w ogóle...tak czy siak przeszukam jeszcze neta w tej sprawie
pozdrawiam
dziękóweczka za szybką odpowiedź Muczaczo, to chyba jedyne wyjście na tą chwilę i być może w ogóle...tak czy siak przeszukam jeszcze neta w tej sprawie
pozdrawiam
Tutaj nie ma czego szukacchlopaki podali ci tak naprawdę odpowiedź tylko żę dłuższą, wiedza na temat zasad optyki oraz GO da ci odpowiedź że takie zjawisko jest raczej niemożliwe, różnica w GO bedzie zawsze nie ważne jak przymkniesz, ostrząc na coś bliżej twozysz pewien zakres ostrosci 1m , 5m , 10m ale to też zależy od płaszczyzny w jakiej fotografujemy fotorafując na wprost i pod kątem ta płaszczyzna ulega zmianie. Warto o tym poczytać, rozumiem że chcesz odpowiedzi na szybko ale taki start nie jest dobry, jezeli wchodzisz na forum i dostajesz pewnego rodzaju odpowiedź to jest to wolnośc słowa ze strony wypowiadających sie, mówią to co mysla i nie krzywdzą cie tym, odsyłaja do wartosciowych informacji, bo suche info w jednym zdaniu nie odda tego co pełne książki bądź obszerne artykuły. Nie możesz sie tylko domagać musisz też cos od siebie dać
udzielając sie na forum pomagając innym napewno zapunktujesz i twoje pytania zostaną potraktowane inaczej jak osoby ktora wchodzi i wymaga
pozdrosy , jakby co to pisz na priv czy cos zeby nie narazić sie na niechciane odpowiedzi
![]()
Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.
Nie no spoko, nie czuję się tymi odsyłaniami urażony, na początku zaznaczyłem że jestem totalnie zielony...no powiedzmy "totalnie", dużo czytam, oglądam porady na yt, uczę się dużo...kupiłem aparat, foce i czasem coś nie wychodzi.
Wydaje mi się że czym wiecej materiału przyswajam tym bardziej czuje że mniej wiem
co do mojego pytania to sądziłem że odpowiedź będzie w stylu "35 jest za długa, sprawdź 17 czy 24" ale wiadomo nie na wszystko jest szybka i łatwa odpowiedź
co do mojej pomocy na forum, z wiadomych względów nie czuję się jeszcze na siłach by komuś pomóc, ale za jakiś czas jak najbardziej
--- Kolejny post ---
nie podpuszczam, bo jestem ciekaw takiego np plakatu, stoi koleś z opuszczoną dwururką i on jest na pół plakatu tu z brzegu, i patrzy sobie jak w oddali płonie dom, stąd moje pytanie było właśnie czy to kwestia 1 fotki ? czy to juz zabawa w PS - jesli chodzi o GO a nie efekty oczywiście
Ostatnio edytowane przez Randez ; 29-07-2015 o 16:28