478) Dla italy - bzyg na czerwono wersja Modern film z DxO.
478) Dla italy - bzyg na czerwono wersja Modern film z DxO.
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 20-07-2015 o 19:10
Za dużo tego w jednym kadrze.Ale najważniejsze że Tobie się podoba.Fakt ostrość poszybowałaChoć jak tak dłużej się w te motyle wpatruję to one są takie bajkowe. Czy samych motylków za bardzo nie przeostrzyłeś ?
No Robert , na więcej Cię stać, to zdjęcie głęboko do szuflady.
Pomysł i kadr bdb.Światło - robiłeś to w okolicy godzin południowych?Plusem tak ujętego oświetlenia jest bardzo ciekawy efekt cienia ważek na łodydze.Jeśli to jest wycinek z pełnego kadru, to brakuje tu ciut więcej miejsca od lewej strony, tak żeby ta wyższa ważka miała więcej / powietrza / przed sobą. Weź ze sobą następnym razem filtr polaryzacyjny,i powtórz ujęcie
.Czasami nawet światło zastane jest za silne. Ogólnie 4-
To takie moje czepianie się ale myślę że wybaczysz![]()
478
Kolorki OK ,trochę szkoda tyłu brak ,Ale łeb i korpus jest OK.
Dla mnie super.
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
Również zauwazyłem ów cień i mnie się to spodobało. Co to przestrzeni, to już się nie dało, bo to jest cały kadr.
Ledwo się to zmieściło. Zrobione 100/3,5 macro Soligor z pierścieniami z ręki. Mam też wersję pionową.
479) Inna wersja Parady Miłości.
--- Kolejny post ---
Dzięki, ale nie chcę już robić większych odwzorowań, bo jakoś mnie to nie pociaga, choć mam czym to zrobić.
Bardziej mi pasują takie foty "środowiskowe" czy close-up, z kawałkiem liścia czy czegoś tam innego.
480) Oto bzyg w całości na czerwonych liliach.
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 22-07-2015 o 22:46
Proszę oto jest - czego się nie robi dla Kolegi![]()
A to ja widzę, że jakość zdjęć ci się polepsza.
Tryton
--------------------------------------------------------------
5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS