Pokaż wyniki od 1 do 10 z 41

Wątek: FujiFilm FinePix S5Pro

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: FujiFilm FinePix S5Pro

Co udowadnia - kazdy widz. A co udowadnia Twoj post? Gdzie napisalem, ze S3 jest lepsze od D750? Gdzie napisalem, ze S2 ma lepsza dynamike niz D750? Napisalem, ze moca S3 jest HL i to znaczna nad innymi. A sugerujac sie DXO ktos moze myslec (jak ja wczesniej), ze dzis juz nowe apatraty pod wzgledem HL juz przebily te matryce fuji. A tak nie jest.

Domyślnie Odp: FujiFilm FinePix S5Pro

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    Napisalem, ze moca S3 jest HL i to znaczna nad innymi.
    Zgoda. Zresztą ja nigdzie nie wyczytałem tego co (słusznie) udowadniasz, że jakikolwiek sprzet ma lepsze światła niż Fuji. Nigdzie. Fuji ma najlepsze. I to nie sarkazm. Pewnie jeszcze dość długo tak będzie i jest to spowodowane konstrukcją matrycy, gdzie każdy piksel jest zdublowwany - istnieje malutki piksel odpowiedzialny za światła właśnie.

nie ma co sie sugerowac testami DxOMark - gdzie nikon wypadl lepiej w dynamice.
    Bo ma te dynamikę lepszą ....

A sugerujac sie DXO ktos moze myslec (jak ja wczesniej), ze dzis juz nowe apatraty pod wzgledem HL juz przebily te matryce fuji. A tak nie jest.
    Ja tam nie widzę wykresów HL tylko DR, więc nie wiem dlaczego wykresy DXO miałyby mylić, skoro w ogóle sie HL nie zajmują. To, że ty z wykresów DR wyobrażałeś sobie coś w temacie świateł to ... nie nasz problem

Wyjaśniłem już zawczasu, że jesli ktoś chce w Nikonie mieć tak dobre światła jak w Fuji to po prostu musi mieć inną ekspozycje - niedoświetlić w stosunku do Fuji i wyciagnąć cienie.
    Trochę szkoda, że Fuji nie rozwinął tej konstrukcji bardziej. Taka matryca zrobiona w dzisiejszych technologiach, na FF to by było coś.

Uprawnienia umieszczania postów