Cytat Zamieszczone przez adamm Zobacz posta
Bechamot, ale mój Samsung (dokładnie SM-T525) ma 2560 x 1600 px (jakiś "super cleared"), 299 ppi, czyli to samo co 299 dpi.

Na razie to złapałem nerwa bo żeby kupić tego DSLR Controller (niecałe 28 zł) nie można zapłacić przez Paypal tylko trzeba podać numer karty a to nie wchodzi nawet w grę.
Pomijam wnerw o to że bez posiadania konta w gogle to niedługo nie kupi się chleba w sklepie a dziecko będzie wytykane w szkole palcami że jego tatuś nie ma konta na FB.
Nie wiem dokąd ten świat zmierza, ale nie w tą stronę co trzeba.

W ciągu najbliższych 2 tygodni nie zapowiada się żebym miał gdzieś jechać w plener więc jeszcze trochę czasu mam na znalezienie apki.

dj_exon, tablet kosztował coś około 2'500 więc nie zmienię sobie na nowego tylko po to żeby móc podłączyć EOS'a

Pozdrawiam
adamm
no to masz lepszy niz ja. nie wiem co ja mam , nie interesowalem sie tym - jakis za 1000 zl tylko , sluzy wylacznie do przegladania sieci w lozku.
mysle ze te 299 dpi sa wystrczajace.

wystepowaly problemy w kablu - na 5 roznych kabli jakie kupilem , wreszcie ostatni zadzialal.
po paru wyzwoleniach sie zawieszal. Dalem sabie wiec spokoj , chociaz zastosowanie mialbym w miare rozsadne.
do panoram wysokorozdzielczych a wiec na statywie , sesji trwajacej ok 1 - 2 godzin dla wygodnego podgladu na wiekszym monitorze.
w sumie jednak obsluga tego wszystkiego byla bardziej uciazliwa niz zysk.

wlasciwie od dawna wyznaje teorie - im wiecej gadgetow ma sie do obslugi przy fotografowaniu , tym wiecej uwagi one pochlaniaja , tzn mniej uwagi jestesmy w stanie poswiecic samej fotografii.

wystarcza migawka , przyslona , celownik nawet ramkowy jesli ma sie AF , skala odleglosci jesli MF - coz wiecej potrzeba.

Kiedys dobry film , dzisiaj dobra matryce i co najwazniejsze idee i checi.