W końcu jakieś miłe słowa od Ciebie... a tak poza tym, pamiętasz jak mówiłem że zapisałem się na kurs fotografii produktowej?

Byłem, odbębniłem No i... Dowiedziałem się tyle że, nie warto ustawiać wszystkiego tak żeby uzyskać bardzo dobre zdjęcie bo na to szkoda czasu i pieniędzy.
Pan powiedział że lepiej zrobić 3-4 zdjęcia na każdym oświetlając porządnie inną część produktu (zależy od skomplikowania produktu), tłem się nie przejmować bo i tak trzeba je dorobić w ps. A wszędzie gdzie czytałem w internecie o fotografii produktowej było napisane żeby dążyć do zdjęcia które jak najmniej będzie trzeba obrabiać.

To jak to jest w praktyce? Lepiej się męczyć żeby zdjęcie wyszło praktycznie prosto z aparatu czy bawić się w ps???

106 - , Już lepiej, tylko może wyostrz ciut, choć to krop , więc może być trudno zadowalający efekt uzyskać.Tak już skadrowany pajączek jest głównym tematem zdjęcia a nie trawki w kolo
Co do wyostrzenia zdjęcia z pajączkiem to zrobiłem jak umiałem, inaczej nie umiem. Jak masz chęć to mogę podesłać raw i pokażesz mi jak robią to zawodowcy Chętnie bym zobaczył.

Jak nic, jeden drugiego nosi na barana
Tak myślałem że skakuny tylko tak się bawią

110 - - Ależ masz brudna matrycę Skakun z tą kropelka wody fajny.W oku błysk lampy czy coś innego ?
Wiem wiem, męczę się z tą matrycą już jakiś czas, mam specjalny płyn do matryc, jakieś patyczki itp. Nasączam... myje i myje i myje... niby czysta ale jak przymknę przysłonę to znowu brudy... Jestem chyba skazany na brudy bo wrosły z w matrycę

Oświetlone, lampą ze stofen-em a na to mini softbox.

Dodam jeszcze 2 zdjęcia dzisiejsze.

111.

112.