Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Domyślnie Odp: 5DmkIII w praktyce

Czyli znowu nas oszukali...
    Sprawdz usawienia AF Sherlock'u.

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Czyli znowu nas oszukali...
    Sprawdz usawienia AF Sherlock'u.
    Może się komuś przyda ta informacja.
    Z chwilą podpięcia innego obiektywu np. Canon EF 50mm 1:1.8 II aparat pięknie współpracuje - strzela sześć klatek, natomiast z obiektywem Canon 28mm 1:2.8 - strzela trzy do czterech klatek.

Po kilkudniowym użytkowaniu tego aparatu muszę przyznać, że 5D3 jest bardzo ubogi w opcje, które w Nikonach są dostępne już w półce sprzętu półprofesjonalnego. Przykładowo w trybie M przy włączonym automatycznym ISO możliwe jest wprowadzanie kompensacji ekspozycji tutaj tego nie ma. Może podpowiecie jak radzicie sobie w sytuacjach, choćby banalny przykład fotografowania czarnego/białego przedmiotu. Inna bardzo użyteczna opcja w Nikonie w trybie auto ISO można określić znacznie krótsze czasy niż 1/250. Przykładowo przy fotografii sportowej nie chcę schodzić z czasów poniżej 1/800, ale chcę wykonywać zdjęcia na troszkę przymkniętej przesłonie np. f/3.2 dla uzyskania wyższej rozdzielczości.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez xor Zobacz posta
    Z chwilą podpięcia innego obiektywu np. Canon EF 50mm 1:1.8 II aparat pięknie współpracuje - strzela sześć klatek, natomiast z obiektywem Canon 28mm 1:2.8 - strzela trzy do czterech klatek.

Po kilkudniowym użytkowaniu tego aparatu muszę przyznać, że 5D3 jest bardzo ubogi w opcje, które w Nikonach są dostępne już w półce sprzętu półprofesjonalnego. Przykładowo w trybie M przy włączonym automatycznym ISO możliwe jest wprowadzanie kompensacji ekspozycji tutaj tego nie ma. Może podpowiecie jak radzicie sobie w sytuacjach, choćby banalny przykład fotografowania czarnego/białego przedmiotu. Inna bardzo użyteczna opcja w Nikonie w trybie auto ISO można określić znacznie krótsze czasy niż 1/250. Przykładowo przy fotografii sportowej nie chcę schodzić z czasów poniżej 1/800, ale chcę wykonywać zdjęcia na troszkę przymkniętej przesłonie np. f/3.2 dla uzyskania wyższej rozdzielczości.
    yhy wyjątkowo ubogi, nie no kompensacja w trybie M jest niezbędna w fotografowaniu, "jak żyć"?, czasem się zastanawiam jak ja sobie radziłem z zenitem , może niektóre modele są rzeczywiście dla zaawansowanych użytkowników nigdy nie przywiązywałem wagi do takiej klasyfikacji ale może coś w tym jest - kup nikona
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez xor Zobacz posta

Po kilkudniowym użytkowaniu tego aparatu muszę przyznać, że 5D3 jest bardzo ubogi w opcje,
    wynika z tego ze 28 1:2,8 jest obiektywem lepszym , gdyz bedzie produkowal mniej dziadostwa od obiektywu 50 1:1,8 i to (3do 4)/6 razy mniej.

im mniej dziadostwa tym lepiej , a wiec 28 jest lepszy.

trzeba bylo sobie kupic casio. juz 10 lat temu strzelal 60 klatek / sekunde.

zaden canon nie podskoczy.
    opcji tez mial wiecej - disco , w kosciele , sztuczne ognie , w nocy , nad morzem , w zoo ... itd.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów