Page 45 of 49 FirstFirst ... 354344454647 ... LastLast
Results 441 to 450 of 490

Thread: [słowiczek]zdjęcia...po prostu

Uzależniony słowiczek's Avatar

Default Odp: [słowiczek]zdjęcia...po prostu

Dopóki jestem na tyle zdrowy żeby chodzić, będę chodzić. W wielu miejscach jeszcze nie byłem, ale jeszcze trochę przede mną, jeszcze się naoglądasz
    Mogłem w sumie zrobić materiał na panoramę. Trochę szkoda. Dzięki za opinię

Trochę zdjęć, które z różnych powodów nie znalazły się w żadnym z poprzednich setów:
    226
    słonecznik

227
    Grzywacz przy fontannie

228
    Zachód słońca w środku lasu

229
    Noooo...kwiatek

230
    J.w., tyle że inny

231
    Zielono czerwony bałagan w kwadracie

Może coś jeszcze wynajdę.

--- Kolejny post ---

Dobra, niech będzie tutaj. Nie wiem, kiedy się za następne wezmę, więc dawno zapomnianego wątku z portretami na razie nie będę ruszał.
    Więc tak... zdjęcia zostały wykonane podczas zeszłorocznego zlotu cb.i w Spale

232

233

234

235

236

237

Dwa ostatnie jako sephia o różnym nasyceniu z delikatnym ziarnem. Tu podpowiedział Robert, ale on chciał krzaki w wb zobaczyć. Natomiast od 232 do 235 robione według recepty vanMurdera, szczegółowy i bardzo dobry zresztą tutek w poradach na forum.

Pełne uzależnienie zysk's Avatar

231
    Mnie pasuje ten układ i kolory.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Pełne uzależnienie RobertON's Avatar

Nie mam wiedzy i doświadczeniach w portretach, ale 234 zwraca moją uwagę i mnie się podoba.

Pełne uzależnienie

Portrety OK, ale kolor na 237 raczej nie. Nie wiem co z ostrością no i obróbka ukazała ciemne plamki na plecach modelki.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Quote Originally Posted by zysk View Post
    Mnie pasuje ten układ i kolory.
    Czasem i kupa chaszczy może się spodobać A na poważnie, w zeszłym roku maki wyjątkowo obrodziły, więc można było cykać je prawie wszędzie.

Quote Originally Posted by RobertON View Post
    Nie mam wiedzy i doświadczeniach w portretach, ale 234 zwraca moją uwagę i mnie się podoba.
    A to tak jak ja. Warsztaty były prowadzone profesjonalnie i przekazane informacje cenne, ale temat trzeba kontynuować, aby efekty były coraz lepsze. Tym niemniej moja pierwsza próba z tym gatunkiem fotografii w moim odczuciu nie wyszła najgorzej

Quote Originally Posted by cobalt View Post
    Portrety OK, ale kolor na 237 raczej nie. Nie wiem co z ostrością no i obróbka ukazała ciemne plamki na plecach modelki.
    Ano, chciało się pokombinować, co najczęściej mi nie wychodzi Z ostrzenia zrezygnowałem, miało wyjść tak trochę staro i analogowo, ale chyba jeszcze beczkę soli będę musiał zjeść, zanim takie rzeczy będą mi wychodzić

Mimo tego jak wyszło, cieszę się, że coś się Wam spodobało

Uzależniony italy's Avatar

Na tym gatunku fotografii zupełnie się nie znam, ale dla mnie nr 232 jest spokojnym ,zasobnym w pełna gamę szarości i czerni kolorów.Najbardziej naturalne,ukazujące urodę kobiety.

Quote Originally Posted by italy View Post
    Na tym gatunku fotografii zupełnie się nie znam, ale dla mnie nr 232 jest spokojnym ,zasobnym w pełna gamę szarości i czerni kolorów.Najbardziej naturalne,ukazujące urodę kobiety.
    Dzięki, ale coś musisz wiedzieć: prowadzący warsztaty z zegarkiem w ręku zaprowadzili modelki w wybrane przez siebie miejsce, ustawili odpowiednio względem padania światła, a biorąc pod uwagę, że miałem podpięty 70-200/2.8 IS ll, reszta była tylko formalnością . Może kiedyś zagłębię się w temat. Oryginały były w kolorach, jak byś się pytał.
    Last edited by słowiczek; 10-05-2015 at 10:40 PM.

Uzależniony italy's Avatar

Quote Originally Posted by słowiczek View Post
    Dzięki, ale coś musisz wiedzieć: prowadzący warsztaty z zegarkiem w ręku zaprowadzili modelki w wybrane przez siebie miejsce, ustawili odpowiednio względem padania światła, a biorąc pod uwagę, że miałem podpięty 70-200/2.8 IS ll, reszta była tylko formalnością . Może kiedyś zagłębię się w temat. Oryginały były w kolorach, jak byś się pytał.
    I dlatego napisałem że się nie znam na tym gatunku Ale i tak mi nadal pozostałe ujęcia nie leża, /pewnie to wina ucznia /I światło i kraty z dechami.Ja pewnie nawet takich bym nie zrobił bo zupełnie wiedzy na ten temat nie mam

Quote Originally Posted by italy View Post
    pewnie to wina ucznia
    No tak, jak pod łóżkiem jest nawalone, to się zawsze na kota zgania . Tu już ogólna wiedza na temat wykorzystania światła zastanego byłaby bardzo pomocna

Page 45 of 49 FirstFirst ... 354344454647 ... LastLast