Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Wątek: Czy warto jeszcze 7d?

Mieszany widok

Uzależniony Awatar RTSiak

Domyślnie Odp: Czy warto jeszcze 7d?

Cytat Zamieszczone przez Spajd Zobacz posta
    Hm...właśnie wszedłem na Allegro i wychodzi mi, ze to dołożenie to jest cena x2, a 6D jest oczywiście FF, ale wizjer, szybkość, bufor ma gorsze, czyli to czemu wole 7D od 70D, i w przyrodzie gdzie zawsze jest sie za daleko, nie wyobrażam sobie pracy tylko na FF, z chęcią cos z FF jako drugie pózniej
    wg mnie to złe podejście ale o tym chyba trzeba się przekonać na własnej skórze, osobiście wole mocniejszy crop z 6d niż sporo mniejszy z 7d, tym bardziej na wysokim ISO (1600 i w gore), 2 sprawa nowe 7d to 3600 a uzywane 6d z gw to +/- 1000zl wiecej

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    6d ma gorszy AF od 7d i to jest fakt
    tu też mam zupełnie inne odczucia, w 6d wciskam i w 99% jest ostro w celu, w 7d było dla mnie dużo mniej pewnie

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie Odp: Czy warto jeszcze 7d?

Cytat Zamieszczone przez RTSiak Zobacz posta
    tu też mam zupełnie inne odczucia, w 6d wciskam i w 99% jest ostro w celu, w 7d było dla mnie dużo mniej pewnie
    Dla mnie również one shot na centralnym w 6d jest bardzo pewne, nawet w trudnych warunkach oświetlenia. 7d również nie było złe, i zgodzę się tu z winiarro, ale to zależy jeszcze z jakim szkłem, ja używałem 7d głównie z 300/2.8 LIS i na prawdę nie narzekałem, podobnie z 70-200/2.8 LIS. W pozostałych trybach AF, a szczególnie all servo 7d rozkłada bezdyskusyjnie 6d. Generalnie dla mnie 7d ma lepszy AF (w tym hot spot) od 6d.

Uprawnienia umieszczania postów