Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 100

Wątek: Adapter z EF na FD

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie Odp: Adapter z EF na FD

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    Do makro można kadrować na LV, a nie przez wizjer i jest już znacznie lepiej.
    Nie można, a nawet trzeba. Ci co chcą cyknąć robala zanim da dyla wiedzą o co chodzi, a wszystko przez "papierową" GO.

Nie mówię, że się nie da przez wizjer, ale przez LV jest zdecydowanie łatwiej.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez zukosoczka Zobacz posta
    1000d to raczej opcja dla wierzących mają czas na jeden pacierz przed wyostrzeniem i nadzieję na to że nie będzie za ani prze tym co chcesz faktycznie wyostrzyć.
    Opowiadasz..., miałem równolegle 50D i 1100D (prawie to samo co 1000) i do macro wolałem mniejszego cropa - lżejszy i wygodniejszy, a ostrzenie i tak bez AF, bo za ciemno jak masz przysłonę f22.
    Doświetlone lampą z dyfuzorem.

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Sam posiadam Nikona FM2n i tam obraz nieostry jest przesuniety wzgledem siebie. Ciezko raczej tego nie widziec. Klin bardzo ulatwia kadrowanie. Osoby ktore zazynaja od Dxxx nawet nie wiedza jak to powinno wygladac. Matowki do ostrzenia manualnego to niestety, nie to co kupujemy dzis w sklepach. Na szczescie mozna zrobic zamianke
    Nie moge edytowac wiec sie poprawie klin nie ulatwia kadrowania tylko ostrzenie

Cytat Zamieszczone przez RobertON Zobacz posta
    Nie można, a nawet trzeba. Ci co chcą cyknąć robala zanim da dyla wiedzą o co chodzi, a wszystko przez "papierową" GO.

Nie mówię, że się nie da przez wizjer, ale przez LV jest zdecydowanie łatwiej.

--- Kolejny post ---

Opowiadasz..., miałem równolegle 50D i 1100D (prawie to samo co 1000) i do macro wolałem mniejszego cropa - lżejszy i wygodniejszy, a ostrzenie i tak bez AF, bo za ciemno jak masz przysłonę f22.
    Doświetlone lampą z dyfuzorem.
    Ok.Makro. Temat jednak zaczął się od adapter z EF na FD a skończyło na obiektywach na m42 wniosek jednak nadal taki, że by korzystać z tych obiektywów jednak należy coś już wiedzieć, można napotkać sporo problemów z konkretnym egzemplarzem,więc ja się pytam czy na początku czyjeś drogi fotograficznej wrzucać na głębsze wody, bo może nauczy się od razu pływać. Ja tylko twierdzę, że większe prawdopodobieństwo, że się jednak utonie. Tyle w temacie ode mnie.
    "Wewnątrz każdego starego człowieka tkwi młody człowiek i dziwi się, co się stało." T. Pratchett

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Szczecin

Ok.Makro. Temat jednak zaczął się od adapter z EF na FD a skończyło na obiektywach na m42 wniosek jednak nadal taki, że by korzystać z tych obiektywów jednak należy coś już wiedzieć, można napotkać sporo problemów z konkretnym egzemplarzem,więc ja się pytam czy na początku czyjeś drogi fotograficznej wrzucać na głębsze wody, bo może nauczy się od razu pływać. Ja tylko twierdzę, że większe prawdopodobieństwo, że się jednak utonie. Tyle w temacie ode mnie.
    Nie boję się wyzwań, więc głębokie wody mi nie straszne. Zawsze byłam samoukiem, do tego wytrwałym Jedno potknięcie nie sprawi, że zrezygnuję, a tym bardziej utonę Ale dzięki za troskę ;p

Cytat Zamieszczone przez aurellie92 Zobacz posta
    Nie boję się wyzwań, więc głębokie wody mi nie straszne. Zawsze byłam samoukiem, do tego wytrwałym Jedno potknięcie nie sprawi, że zrezygnuję, a tym bardziej utonę Ale dzięki za troskę ;p
    Ok. To co helios na nie drogi początek ? ;P
    "Wewnątrz każdego starego człowieka tkwi młody człowiek i dziwi się, co się stało." T. Pratchett

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Ok. To co helios na nie drogi początek ? ;P
    Polecam wątek z leśnymi krajobrazami na Foto Przyrodzie. Są tam foty z heliosa. Zresztą nie tylko.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Szczecin

tak, rzucę się na tą wodę, jak się uczyć to od razu z grubej rury ;p teraz też obiektyw mam cały czas na manual i sama ostrze i owszem na 10 zdjęć 1-2 wychodzi, ale efekt, jak dla mnie, o wiele lepszy niż jak auto ostrzenie Trochę cierpliwości i wytrwałości a się nauczę

Pełne uzależnienie

to jednak zalecałbym odrobinę umiaru - fotografia to nie są zawody sportowe (np. w pluciu pod wiatr) - w fotografii nie jest istotne w jaki sposób została ustawiona płaszczyzna ostrości - w fotografii istotny jest efekt końcowy.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Szczecin

Wiadomo, nie twierdze, że to zawody, bo z nikim nie mam zamiaru konkurować tylko mowa o nabywaniu zdolności podczas rzucenia się na ,,głęboką wodę" jak to, zostało napisane wczesniej

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    - w fotografii nie jest istotne w jaki sposób została ustawiona płaszczyzna ostrości - w fotografii istotny jest efekt końcowy.
    No właśnie i dlatego nikt nikogo nie rozlicza za zmarnowane elektrony, wykasowane klatki i poświęcony czas i wylany pot i krew. A jak się już uda to nikogo nie obchodzi czy użyto sprzętu za 300 zł czy 20 000 $. No chyba, że się smaży kotlety, to co innego.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów