Nie ma co się czaić by za chwilę kupować ponownie coś innego, z miejsca brać 50D solidny sprawdzony sprzęt i do tego na początek 18-55 STM szybki, cichy i ostry, bardzo fajny obiektyw, a że tani i kit tym nie ma co się sugerować.
Nie ma co się czaić by za chwilę kupować ponownie coś innego, z miejsca brać 50D solidny sprawdzony sprzęt i do tego na początek 18-55 STM szybki, cichy i ostry, bardzo fajny obiektyw, a że tani i kit tym nie ma co się sugerować.
Lepszy korpus 60D od 50D ... bo ma uchylany wyświetlacz ot jego lepszość. Brak mikroregulacji, korpus z gorszego materiału nie magnezowego, mniej ergonomiczny, parciejące i odklejające się gumy, brak wieczystej gwarancji na migawkę do 100tyś, po kilku latach 60D wygląda jak wyświechtaniec a 50D jak nówka ale to tylko moje zdaniea może nie tylko
Co do przebiegu mam 50D z przebiegiem 8000 pierwsza oryginalna migawka, a jak padnie przed upływem 100000 to wymieniają na nową za darmo w serwisie więc można spać spokojnie. Do 60D takiej gratyfikacji nie otrzymujemy.
Ostatnio edytowane przez max5 ; 07-04-2015 o 21:55
Miło że nawiązujesz do Nikona tak wyśmiewanego i krytykowanego za te gumy ironia losu... teraz masz to samo w Canonie i to nie w 1 modelu
To na co wymieniam sprzęt nie powinno Cię interesować a temat też tego nie dotyczy, więc nie broń tak rozpaczliwie swoich racji schodząc z tematu, fakty są faktami wystarczy troszkę poczytać, pooglądać aukcje itp. Nie jestem wyrocznią przedstawiam własny przypadek i wiele innych które widziałem. Nie przekreślam puszki bo to fajny aparat, ale jakością wykonania nie dorównuje 50D i pozostałymi sprawami które wcześniej wymieniłem, wystarczy czytać ze zrozumieniem bo teraz zaczyna się pisanie o szumach, iso, nowoczesności itp. ale czy ja to kwestionowałem... napisałem pod jakimi względami 50D jest lepszy od 60D w odniesieniu do słów "KORPUS LEPSZY" jest jeszcze kwestia co kto rozumie przez to pojęcie.
--- Kolejny post ---
Idąc tą drogą to można też wskazać wyższość 1100d bo jest nowszy nad 50d, zależy kto ma jakie priorytety.