Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
jesli koszt jest uzasadniony to mozna sobie nawet kupic rakiete.

problemem sa zawsze nieuzasadnione koszty.

jesli placisz w sposob nieuzsadniony wysokie oplaty nawet w stosunku do panstwa , to w momencie oglaszenia niewyplacalnosci okazuje sie ze wyrzadzilo sie szkode wierzycielom - i wtedy roznie to jest - lubia byc nerwowi , jesli suma jest wieksza.
Syndyk masy upadlosciowej reprezentuje interes spolki...
Po ogłoszeniu upadłości to chyba jasne, ale zasadność kosztów mojej własnej firmy dopóki to nie nastapiło nie może nikogo interesować z punktu widzenia prawa.

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta

i jest wyplata pensji , czyli pieniadze znikaja z konta , aktywa spadaja , jest strata . Dla banku taka firma jest niczym. Tak jest jesli sie bilansuje.

jesli spolka nie bilansuje - to na kogo ma wystwiac bezrobotny rachunki aby mogl przyjac pieniadze - na siebie samego ?
A wiec ewentualnie lewe rachunki na duchy - ale to ma b. krotkie nogi.
No tak to jest przecież zawsze z wypłatami pensji - niestety czysta strata dla pracodawcy....
Jakie znowu aktywa? Twoja firma konsultingowa nie jest fikcyjna nie jest niczym - produkujesz wartościowe opracowanie-raport miesięczny pt. "Jak uniknać płacenia podatków i innych zbędnych kosztów" i pobierasz za to pensję. Ten raport kupuje firma kumpla i wpłaca na konto Twojej firmy za ten towar. A Ty kupujesz od nich prywatnie miesięczne wydawnictwo pt. "Poradnik Inwestora". I wszystko się bilansuje, nie ma strachu. I ja tym pomysłem się dzielę zupełnie za darmo.