Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 65

Wątek: 500D na 5D czy 7D?

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: 500D na 5D czy 7D?

Cytat Zamieszczone przez RamzesLW Zobacz posta
    A czy między 7D a 500D będzie zauważalna zmiana w jakości zdjęć?
    Różnicy w jakości zdjęć nie zauważysz, ale ergonomia obsługi bezcenna
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Uzależniony Awatar jac+

Jeśli często fotografujesz dynamiczne akcje sportowe - weź 7D. Jeśli całą resztę - 5D. Do niego 500D jako puszka z przelicznikiem ogniskowych x1.6 i niczego więcej nie potrzeba .
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Cytat Zamieszczone przez HurricanE Zobacz posta
    Ja myślę jednak, że na pomorzu można fajne zdjęcia zrobić nawet jak sie na nich nie zarabi
    Duży plus za czujność !
    Tak to już jest z funkcją poprawiania błędów w Chrome. Napisałem pomoze i odruchowo kliknąłem z pierwszą podpowiedź. I to niestety mnie zgubiło .
    Bez obrazy, ale kolega też ma na końcu "zarabi". Pewnie chodziło o "zarabia", ale jak o "z Arabii" to tylko Canon 5D.

A tak poważnie, to jak ktoś nie ma przygotowanej szklarni pod FF, to zakup samego body dopiero zacznie generować wydatki.
    Jakość obrazka zawsze lepsza z 5D, ale przy dobrym naświetleniu zdjęcie z 7D jest akceptowalne do ISO 3200.
    Znajomy ślubniak katuje 5D(I, II i II) od prawie 10 lat i jego zdaniem obrazek z matrycy 5D bardziej mu odpowiada niż z 5DII.
    Jak ktoś potrzebuje dobrą puchę do zamieszczania fot w necie w rozmiarze 900px, to 7D jest rozwiązaniem do przyjęcia na kilka ładnych lat.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez jac+ Zobacz posta
    Jeśli często fotografujesz dynamiczne akcje sportowe - weź 7D. Jeśli całą resztę - 5D. Do niego 500D jako puszka z przelicznikiem ogniskowych x1.6 i niczego więcej nie potrzeba .
    Warto przeczytać od początku temacik, bo w pierwszym wpisie jest "nic sportowego" .
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Uzależniony Awatar jac+

Faktycznie, nie zerknąłem. Odniosłem się wyłącznie do tytułu tematu. W takim razie odpowiedź jest prosta: 5D . "7" tym razem szczęścia nie przyniesie .
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Co do obiektywów to raczej średnio, bo jeśli zdecyduje się na wydatki to będę się pchał również w nowe obiektywy. Mam co prawda Sigme 30mm f/1.4, która z cropem jest ciekawym, solidnym obiektywem standardowym. W fotografii staram się być blisko, fotografować szerokimi kątami, dlatego też ciągle myślę o FF. To smutne, że nie ma ciekawego kompromisu, który dalby mi pełną klatkę z przynajmniej przeciętnym, nie słabym AF, i to za około 3000 używany...

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

jak srednio z obiektywami to lepiej kup porządny obiektyw i to chyba będzie najlepsze rozwiązanie
    SONY

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Co do obiektywów to raczej średnio, bo jeśli zdecyduje się na wydatki to będę się pchał również w nowe obiektywy. Mam co prawda Sigme 30mm f/1.4, która z cropem jest ciekawym, solidnym obiektywem standardowym. W fotografii staram się być blisko, fotografować szerokimi kątami, dlatego też ciągle myślę o FF. To smutne, że nie ma ciekawego kompromisu, który dalby mi pełną klatkę z przynajmniej przeciętnym, nie słabym AF, i to za około 3000 używany...
    Ta sigma AF ma taki sobie. Miałem ja chwilę, nie zachwyciła mnie. Na FF z 30mm będziesz musiał być jeszcze bliżej. Najwięcej zyskasz przeznaczając te 3tys na szkło.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    To smutne, że nie ma ciekawego kompromisu, który dalby mi pełną klatkę z przynajmniej przeciętnym, nie słabym AF, i to za około 3000 używany...
    Używam 5D od dawna i nie powiedziałbym, że AF jest słaby.

Pełne uzależnienie

To smutne, że nie ma ciekawego kompromisu, który dalby mi pełną klatkę z przynajmniej przeciętnym, nie słabym AF, i to za około 3000 używany...
    Nie popadajmy w przesadę bo za chwilę się się dowiemy że te wszystkie wspaniałe kadry z całej serii 5D (od I do III) to był przypadek.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Pomacaj 5D i sam zobacz jak to jest. nie jednemu 1DX nie wystarcza

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów