Strona 8 z 17 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 164

Wątek: canon 750D i 760D już oficjalnie

Początki nałogu
    Miasto
    Sulechów

Domyślnie Odp: canon 750D i 760D już oficjalnie

I trudno żeby odbiegała bo przecież to ta sama matryca już od 550D aż do 700D i 60D i 7DMkI.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    a ja na pewno bym w takim "use case" myslal o bateriach. to co Canon wymysla do Rebeli czy do ww 7x0D to po*******ka jest. jak chcesz takim aparatem robic foty caly dzien na 10 stopniach mrozu, to musisz ze soba targac 4 takie baterie (no przynajmniej jesli, tak jak ja, idziesz przede wszystkim focic, a nie tylko lazic i od czasu do czasu cos zrobic). i potem zarwac wieczor/nocke, zeby to guano po kolei naladowac na kolejny dzien focenia. to do d* taka robota, prawda?
    Wygląda na to że w takim razie Canon się strasznie cofnął w bateriach, bo ja wciąż używam 350D i to z podróbkami i wystarczają mi te baterie w zupełności. Dziwne jest to co piszesz i to bardzo.
    Co do baterii w serii xxD to nimi można focić i focić bez końca praktycznie, tyle że mnie się coraz mniej chce dźwigać te duże kloce.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Czy 760/750D będą miały dual pixel CMOS? Wydaje mi się, że nie. Hybrid CMOS III to chyba nie to samo.

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Wygląda na to że w takim razie Canon się strasznie cofnął w bateriach, bo ja wciąż używam 350D.
    No, to trochę Cię omineło

Początki nałogu
    Miasto
    Sulechów

Nie, nie będzie dual pixel. Ale z filmików producenta (były linki w tym wątku) wynika, że Hybrid CMOS III sprawuje się bardzo dobrze i generalnie ostrzenie w LV powinno być bardzo szybkie.

Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
    No, to trochę Cię omineło
    Co konkretnie?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Co konkretnie?
    LV ?

Landszafciarze pewnie używają nagminnie ...

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Musisz niestety wyedukować się we własnym zakresie, choć dziwne że jako aktywny członek forum nie zarejestrowałeś zmian jakie zaszły w technologii sprzętowej

Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
    Musisz niestety wyedukować się we własnym zakresie, choć dziwne że jako aktywny członek forum nie zarejestrowałeś zmian jakie zaszły w technologii sprzętowej
    Nie bardzo rozumiem w czym mam się edukować? Mowa była o bateriach w nowych korpusach xxxD, podałem przykład mojej leciwej 350tki, /że nie jest źle/? Co napisałem więcej, że skłoniło Cię to do pisania tych wywodów, które jak rozumiem mają udowodnić że jestem dyletantem? Czemu ma to służyć?
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Sulechów

Ja na baterię w Canonie 1000D też nie narzekam. Pewnie te akumulatorki z xxD pozwalają na robienie rzędu 1000 zdjęć na jednym naładowaniu, ale w teren i tak nigdy nie szedłbym bez zapasu.

Strona 8 z 17 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów