Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 94

Wątek: Nikon D750

Coś już napisał
    Miasto
    warszawa

Domyślnie Odp: Nikon D750

Oby! Nawet pogodzilbym sie z ta profanacją w postaci użycia matryc Sony. Skoro sami nie potrafią wymyslic nic konkurencyjnego w dziedzinie matryc niechaj biorą co lepsze. Zacisne zeby i kupie. I pomyśleć ze jeszcze kilka lat temu Sony był pariasem na rynku fotograficznym. Irracjonalnie mialem im za zle ze wykupili, wchloneli i usmiercili markę minolty. Później wszelako zaskoczyli rynek bezlusterkowcami a ostatnio puszkami osiągającymi 400 000 ISO. I choć uzywalne jest pewnie "jedynie" 25000 lub 50 000 to i tak zmienia to zasady gry na rynku obiektywów. Juz nie trzeba polować na super jasne szkła skoro aparat jest w stanie bez Szumowo pracować i wieczorem i w nocy. Aby nie fetyszyzowac tu jednak tylko samej czułości warto tez wspomnieć o dużej rozpiętości tonalnej d750 i innych nowych body. Choć tu akurat ratunek dla 6d czy 5d2/3 istnieje w postaci HDR, pod warunkiem wszelako iz zdjęcie wykonane będzie w warunkach statycznych. Duże nadzieje pokladam w 6dmk2 - chciałbym tam miec więcej punktów krzyżowych, uzywalne wysokie ISO do 50 000, większy zakres tonalny i na koniec błagań - niech przywroca joystick!!!
    Ostatnio edytowane przez arturmaksymilian ; 07-03-2015 o 09:43

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Joystick jest w 5d

Wysłane z mojego SM-N910C

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez scooter Zobacz posta
    Joystick jest w 5d
    No ba. Nawet w tym z 2005 r.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez arturmaksymilian Zobacz posta
    Oby! Nawet pogodzilbym sie z ta profanacją w postaci użycia matryc Sony. Skoro sami nie potrafią wymyslic nic konkurencyjnego w dziedzinie matryc niechaj biorą co lepsze. Zacisne zeby i kupie. I pomyśleć ze jeszcze kilka lat temu Sony był pariasem na rynku fotograficznym.joystick!!!
    nie zartuj

sony to prekursor.
    chyba jako pierwszy na rynku oferowal seryjnie produkowane aparaty cyfrowe -maviki.
    wiel , wiele lat temu.
    stosunkowo pozniej wszedl w produkcje dslr , ratujac upadajaca minolte . to dzieki sony nie zostal zlikwidowany potencjal i doswidczenie minolty.

zainwestowal cos ok miliard ! usd w rozwoj matryc i skutki widzimy , bezspzrecznie naleza do najlepszych.

mysle ze fotoamatorzy dosyc sprawiedliwie oceniaja sony.
    o ile przy pierwszych dslrach wzbudzal usmich politowania i slusznie , to teraz zostaje doceniona jakosc matryc sony , nowatorskosc rozwiazan .
    nikt od paru lat nie narzeka juz na aparaty sony a matryce sa chwalone jako lepsze od canonowskich.

coz za profanacja kupujac najlepsze aktualnie na rynku matryce dla aparatow domowych ?

przeciwnie - jakosc obrazowania , ergonomia i cena w wielu wypadkch swiadcza na korzysc sony.
    obawiam sie , ze to inni moga zaczac gonic sony.

Pełne uzależnienie

Duże nadzieje pokladam w 6dmk2 - chciałbym tam miec więcej punktów krzyżowych, uzywalne wysokie ISO do 50 000, większy zakres tonalny i na koniec błagań - niech przywroca joystick!!!
    to nie pokładaj tylko po prostu kup 6D i ciesz się fotografowaniem, mniej oglądania tabelek i porównań zachwytów nad ISO (tak na marginesie 6D ma bardziej niż wystarczające wysokie iso) i DRem, a więcej zdjęć dobrze wpływa na fotografię.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Coś już napisał
    Miasto
    warszawa

bechamot,

Racja. Troszkę sie droczylem z tym żalem o prymat sony. Per saldo moze i dobrze ze sa lepsi aktualnie
    W puszkach od canona - moze to zmotywuje pozytytwnie producentów marki w której tkwienie wraz z Wami.
    W gruncie rzeczy gdyby nie fakt posiadania obiektywów canona jak zapewne wiele osób z tego
    Forum bez skrupułów przerzuciłabym sie na nikona ale troszkę żal zachodu na te wszystkie wymiany. Pocieszam sie ze i tak ostatecznie największe znaczenie maja umiejętności i okoliczności a sprzęt to sprawa wtórna. A w ramach sprzętu najważniejszy jest obiektyw a dopiero potem body.

--- Kolejny post ---

Jas, a żebyś wiedział ze tak zrobię. Jutro juz jestem umówiony na zdjęcia w terenie nad rzeka obok Piaseczna alternatywne w przypadku braku dobrego światła , na ten relikt o nazwie giełda fotograficzna. Wracając do tematu przewodniego Nikon d750 wydaje sie być bardzo udanym modelu o szczególnie dużym potencjale astrofotograficznym i w ogóle nocnym.

Pełne uzależnienie Awatar zysk

gdyby nie fakt posiadania obiektywów canona jak zapewne wiele osób z tego
    Forum bez skrupułów przerzuciłabym sie na
    Teraz moje wariacje:
    przerzuciłabym sie na
    podpowiadam:
    -Pentaxa
    -Nikona
    -Sony
    -Samsunga
    -Fuji
    -Panasonica
    -itd

Na dobrze mi znanym forum Pentaxa ,
    posiadacze szkieł i body chętnie zmieniliby system ,ale żal i tyłek ściska ,
    na myśl o rozstaniu się z krwawicą.

Zauważam histeryczne podejście/opinie/oceny systemu poprzez nieudany zakup aparatu.
    Albo zbyt niskiej klasy albo uszkodzony albo użytkowanie z marnymi obiektywami.
    A wystarczy przemyśleć : co się chce ,
    i nawet jak drogo ,to człowiek zadowolony
    Ostatnio edytowane przez zysk ; 08-03-2015 o 00:00
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Coś już napisał

I pomyśleć ze jeszcze kilka lat temu Sony był pariasem na rynku fotograficznym.
    Na rynku DSLR, może... Natomiast nigdy nie byli "pariasem" na rynku matryc - ich sensory były używane od wielu lat we wszelkich aparatach, również przez Canona, choć akurat przez nich tylko w kompaktach.
    Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    Czyżby? To chyba jednak niezbyt dobrze znasz forum, o którym piszesz...

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    Teraz moje wariacje:
    przerzuciłabym sie na
    podpowiadam:
    -Pentaxa
    -Nikona
    -Sony
    -Samsunga
    -Fuji
    -Panasonica
    -itd

Zauważam histeryczne podejście/opinie/oceny systemu poprzez nieudany zakup aparatu.
    Albo zbyt niskiej klasy albo uszkodzony albo użytkowanie z marnymi obiektywami.
    A wystarczy przemyśleć : co się chce ,
    i nawet jak drogo ,to człowiek zadowolony
    Dlatego nic nie zastąpi wypróbowania kilku wyselekcjonowanych wstępnie aparatów przed zakupem, choćby w sklepie. Wciąż jestem przed swoim zakupem po sprzedaniu Fuji, pobawiłem się D750, 6D i A7 i na razie - bezdyskusyjnie - pierwszy na liście jest D750. Złapię jeszcze A7II choć przypuszczam, że nie wyprzedzi ani Nikona ani Canona bo aparat ma być do reporterki a AF Soniaka w bezlusterkowcach poza A7S kwiczy w słabszych warunkach, a na zapowiadany A9 chyba już nie będę czekał - miał być na CP+, nie było, więc pojawi się co najwyżej z końcem roku.
    Ostatnio edytowane przez renes ; 08-03-2015 o 16:58

Coś już napisał
    Miasto
    warszawa

Pogoda w Warszawie dzis była zgodnie z prawem murphyego do bani w 1 części dnia wiec udałem sie na giełdę.zgodnie z przypuszczeniem
    Nic ciekawego tam dla siebie nie znalazłem. O canonie 6d to tam chyba mało kto słyszał , widziałem za to kilka practik i masę bezuzytecznego juz szkliwa. Wracając do tematu tego posta uświadomiłem sobie dzis ze nikon d750 ma coś co bardzo by mi sie tez przydało
    W fotografii ptasiej: tryb DX czyli opcje cropa bodaj 1.5. Jeśli dobrze to rozumiem z obiektywu 300mm (np. 2.8 tokina) zrobi mi sie wówczas 450mm. Po dodaniu dobrego telekonwertera bede dysponować 675mm przy nadal akceptowalnym świetle około 4. To wszystko puszka + obiektyw (punkt odniesienia to tamron 300mm 2.8 za 2300pln używka ktory kupił 2 tyg temu znajomy pentaxiarz) + telekonwerter w cenie poniżej 10000pln.Za taki zestaw dla natywnej pełnej klatki musiałbym wybulic ze 2-3 razy tyle!!! "Jedyny" problem jaki u siebie teraz widzę to potencjalne wyjście z systemu canon co przy 3 obiektywach: 24-105 4.0 is usm L, 50 1.4, sigma 10-20 ex hsm 4.5-5.6 nie powinno być czymś nieosiągalnym. Pytanie za ile sprzedam powyższe używki i kupie ekwiwalent nikona byłoby tu pytaniem rozstrzygającym. Czuje ze winienem sobie to poprzeliczac.

--- Kolejny post ---

@zysk,

Z tym przezuceniem sie z canona na fuji, smsunga to Wasc sobie jaja robisz a ja tu mam realny dylemat.

Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów