Korzystać nie musisza stracić kupę kasy możesz kupując drożej. Miałem obawy kupując sprzęt bezpośrednio na stronie internetowej VB, ale rozwiały się, gdy sprzęt dotarł, a było tego 3 zakupy. Natomiast 6D kupiłem przez Allegro, a tu jest przynajmniej gwarancja serwisu aukcyjnego. Nie wydaje mi się także, aby jakiś sprzęt oferowany przez VB był z dystrybucji azjatyckiej, chociaż z opisów czasem trudno nie odnieść takiego wrażenia, że sami nie wiedzą, co oferują. Nawet się zdziwiłem, że Canon EOS M2, który był kierowany wybitnie na rynek azjatycki- ma polskie menu. Nie mam także żadnych uwag co do "nowości" i autentyczności towaru- są to funkiel nówki nieśmigane, oryginalne jak najbardziej. Każdy towar wysyłają kurierem i ma się tracking przesyłki, a to już studzi obawy, bo wiadomo, że przynajmniej jakaś cegła dojedzie. Tracking działa dopiero od momentu, jak towar dociera do Europy, a to może potrwać kilka dni, ale potem już spoko. Nie wiem, jak oni postępują z reklamowanym sprzętem, ale czy to ważne? Odbierają z domu, dostarczają do domu.