Pokaż wyniki od 1 do 10 z 63

Wątek: Oszust obecny na OLX.pl

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Oszust obecny na OLX.pl

Witam.

Piszę tutaj aby ostrzec innych użytkowników portalu OLX.pl Oszust, który wyłudza kasę i usuwa konta. Podaje dane i linki do aktualnie trwających aukcji na olx.pl:
    Tablet Samsung Galaxy Tab S SM-T805 LTE gwar 2l Wysoka Kamieńska • OLX.pl (dawniej Tablica.pl)
    AIRPRESS HK650 kompresor sprężarka 10bar 270l 400V Wysoka Kamieńska • OLX.pl (dawniej Tablica.pl)

nr konta bankowego na które życzy sobie wpłat: 35 1090 0075 4172 2310 7124 8878
    maile: mistarz.1980@wp.pl, madej.1981@wp.pl
    Gościu podaje fałszywe dane Rafał Madej adres również fałszywy: Wysoka Kamieńska 11

--- Kolejny post ---

Zapomniałem o nr tel: 727 278 267 oraz 727 278 271

Początki nałogu Awatar MariuszM
    Miasto
    Warszawa/Ursynów

Cytat Zamieszczone przez mateusz53 Zobacz posta

Gościu podaje fałszywe dane Rafał Madej adres również fałszywy: Wysoka Kamieńska 11

--- Kolejny post ---

Gość proponuje - jako pierwszą opcję - odbiór osobisty...gdzie tu oszustwo?
    Dodatkowo przy tablecie jest FV z Polkomtela z danymi nabywcy....
    Ostatnio edytowane przez MariuszM ; 02-03-2015 o 23:24
    Biegam, bo lubię

Dopiero zaczyna Awatar boniek82

Cytat Zamieszczone przez MariuszM Zobacz posta
    Gość proponuje - jako pierwszą opcję - odbiór osobisty...gdzie tu oszustwo?
    Dodatkowo przy tablecie jest FV z Polkomtela z danymi nabywcy....
    Zatem spróbuj się na ten odbiór umówić, a jeszcze przed tym poproś o zdjęcie całej faktury.
    Nagle okaże się, że zarówno jedno jak i drugie jest niemożliwe do spełnienia.
    Boniek

Początki nałogu Awatar MariuszM
    Miasto
    Warszawa/Ursynów

Cytat Zamieszczone przez boniek82 Zobacz posta
    Zatem spróbuj się na ten odbiór umówić, a jeszcze przed tym poproś o zdjęcie całej faktury.
    Nagle okaże się, że zarówno jedno jak i drugie jest niemożliwe do spełnienia.
    Tego nie wiesz, bo ostrzeżenie wysłał człowiek w swoim pierwszym poście na forum.
    Szczegółów brak - tylko oskarżenie o oszustwo.
    Wątpię w to szczerze, bo o ile tablet to towar chodliwy, to kompresor, ktory wazy z 50kg. Kto to kupi na odleglosc bez sprawdzenia....
    Jak dla mnie w tych ofertach nie ma nic podejrzanego.
    Biegam, bo lubię

Cytat Zamieszczone przez MariuszM Zobacz posta
    Tego nie wiesz, bo ostrzeżenie wysłał człowiek w swoim pierwszym poście na forum.
    Szczegółów brak - tylko oskarżenie o oszustwo.
    Wątpię w to szczerze, bo o ile tablet to towar chodliwy, to kompresor, ktory wazy z 50kg. Kto to kupi na odleglosc bez sprawdzenia....
    Jak dla mnie w tych ofertach nie ma nic podejrzanego.
    Ustosunkowując się do Pańskiej wypowiedzi
    Post dodany aby uchronić potencjalnych "nabywców"
    Co do kompresora - jak się udało ustalić facet działa od kilku dni na OLX.pl wystawia kilka przedmiotów gospodarstwa domowego (żeby uwiarygodnić, że jest uczciwym sprzedawcą) i jedną "okazję". Bardzo długo proponuje odbiór osobisty, lecz jak się zgodzisz to nagle każdego dnia coś mu nie pasuje, a przy wysyłce pobraniowej boi się, że paczka nie zostanie odebrana i będzie stratny, a przy niskiej cenie jest to nie opłacalne. Z jednego IP komputera wystawia na kilku kontach w podobnym jak ww. schemacie aukcje, podając inne dane zarówno swoje jak i adresowe, niezmienny pozostaje nr konta. Oczywiście po wpłacie konta na OLX oraz mailowe są kasowane i zakładane nowe. Mam nadzieje, że rozwiałem wątpliwości. Pozdrawiam

Cytat Zamieszczone przez mateusz53 Zobacz posta
    Witam.

Piszę tutaj aby ostrzec innych użytkowników portalu OLX.pl Oszust, który wyłudza kasę i usuwa konta. Podaje dane i linki do aktualnie trwających aukcji na olx.pl:
    Tablet Samsung Galaxy Tab S SM-T805 LTE gwar 2l Wysoka Kamieńska • OLX.pl (dawniej Tablica.pl)
    AIRPRESS HK650 kompresor sprężarka 10bar 270l 400V Wysoka Kamieńska • OLX.pl (dawniej Tablica.pl)

--- Kolejny post ---

Witam tak oszust ale i na takiego jest sposób , mnie również oszukał co juz nie wspomnę ze kontakt bardzo dobry był i tak również oferował odbiór osobisty ,lecz odległość daleka wiec uzgodniona przesyłka kurierska i owszem zapłata na konto .Po dwóch dniach nie ma konta i kontaktu he he
    mistrz normalnie ,mysli ze łatwo ludzi naciągnie a sie grubo myli .
    Sprawa zgłoszona na policje i wstępnie po ustaleniach jest udupiony .
    I tu jedna rada ,każde oszustwo jest karane .Oszukaj na grosze a karany bedzie jak za wielką rzecz .
    Bawią mnie tacy ludzie ,bo brak im rozumu a jak juz po rozum sięgną to jest za późno .
    Ten pan narobił sobie poważne problemy .

Pełne uzależnienie

Ja widze conajmniej trzy "nieprawdy"
    Cytat Zamieszczone przez agnes
    i wstępnie po ustaleniach jest udupiony .
    każde oszustwo jest karane
    .
    Oszukaj na grosze a karany bedzie jak za wielką rzecz .
    Tylko po co ja to pisze??? Jedenpost i google translator

Uprawnienia umieszczania postów