Strona 5 z 12 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 112

Wątek: Jakie Szkło do fotografowania Samochodów motoryzacji i Dzieci i nie tylko. Ogólnik

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie Odp: Jakie Szkło do fotografowania Samochodów motoryzacji i Dzieci i nie tylko. Ogóln

Cytat Zamieszczone przez krakał Zobacz posta
    W praktyce oznacza to jakieś ISO 400, przysłonę rzędu 1.8 - 2 i do tego staraj się dobrać czas, nie dłuższy niż 1/30 sekundy.
    1/30 sekundy z obiektywem 50mm na cropie? Życzę powodzenia.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Jakie Szkło do fotografowania Samochodów motoryzacji i Dzieci i nie tylko. Ogóln

Panowie, proszę o zaprzestanie wycieczek osobistych i nabijania się z wątkotwórcy. Przypominam, że piszecie w dziale dla początkujących, a tutaj można zadawać nawet najbardziej trywialne pytania.
    Kolega becekpl już pożegnał się z nami na miesiąc - za całokształt swojej działalności na forum.
    Mam nadzieję, że nikt nie będzie chciał do niego dołączyć...
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Piła

Dziekuje za odpowiedzi. Poprostu czeka mnie dluga droga z poradnikami ksiazkami i pstrykaniem i samemu uczeniem i patrzec co mi brakuje. Problem jest w tym ze jak wroce z pracy jest juz ciemno a nie bede nad lozeczkiem dziecka rozswietlal lamp i jednak w pokoju jest ciemno, statyw i ustawiam iso 100 przyslona 1.8 i czas nawet 1/6 i nawet samowyzwalacz na 2 sekundy ale nie wychodzi mi to idealnie tym bardziej pytalem dlatego o obiektyw inny bo w malym pokoju z statywem i 50mm dla mnie nie jest latwo i chcialem poprostu porady czy inny obiektyw ulatwi mi troche prace zeby mozna bylo ladniej wykadrowac ujecie itd a podstwy w miare znam poprostu brak mi doswiadczenia itd a musze szybko ogarnac chociarz zdj dziecka bo szybko rosnie. A nie chce tez cale wieczory do nocy spedzac nad czytaniem poradnikow co i jak bo rozwod. A zdj maja byc ladne dla mnie w miare wygladajace a nie jakie teraz robie. Wiec ksiazka o kadrowaniu i cwiczyc cwiczyc i cwiczyc. A paru uzytkownikow musialo mnie zrownac z ziemia bo nowy uzytkownik i jeszcze uniosl glos a specjalnie wybralem takie zdjecia do pokazania w miare najgorsze zeby ktos mnie zrozumial i po krotce powiedzial co zle. wiec dzieki za sugestie Biore sie za kurs pierw poczytam pozniej bede probowal. Za bledy tez przepraszam ale w pracy na telefonie jest problem nie raz.

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Cytat Zamieszczone przez cybermysza Zobacz posta
    Problem jest w tym ze jak wroce z pracy jest juz ciemno a nie bede nad lozeczkiem dziecka rozswietlal lamp i jednak w pokoju jest ciemno
    Skoro nie będziesz świecił to weź urlop i zrób w dzień. Są tez weekendy. Nie kumam, Ty masz problem z chęciami a nie ze sprzętem, a w tym forum nie pomoże.

Początki nałogu Awatar maciek12ss

Dziekuje za odpowiedzi. Poprostu czeka mnie dluga droga z poradnikami ksiazkami i pstrykaniem i samemu uczeniem i patrzec co mi brakuje. Problem jest w tym ze jak wroce z pracy jest juz ciemno a nie bede nad lozeczkiem dziecka rozswietlal lamp i jednak w pokoju jest ciemno, statyw i ustawiam iso 100 przyslona 1.8 i czas nawet 1/6 i nawet samowyzwalacz na 2 sekundy ale nie wychodzi mi to idealnie tym bardziej pytalem dlatego o obiektyw inny bo w malym pokoju z statywem i 50mm dla mnie nie jest latwo i chcialem poprostu porady czy inny obiektyw ulatwi mi troche prace zeby mozna bylo ladniej wykadrowac ujecie itd a podstwy w miare znam poprostu brak mi doswiadczenia itd a musze szybko ogarnac chociarz zdj dziecka bo szybko rosnie. A nie chce tez cale wieczory do nocy spedzac nad czytaniem poradnikow co i jak bo rozwod. A zdj maja byc ladne dla mnie w miare wygladajace a nie jakie teraz robie. Wiec ksiazka o kadrowaniu i cwiczyc cwiczyc i cwiczyc. A paru uzytkownikow musialo mnie zrownac z ziemia bo nowy uzytkownik i jeszcze uniosl glos a specjalnie wybralem takie zdjecia do pokazania w miare najgorsze zeby ktos mnie zrozumial i po krotce powiedzial co zle. wiec dzieki za sugestie Biore sie za kurs pierw poczytam pozniej bede probowal. Za bledy tez przepraszam ale w pracy na telefonie jest problem nie raz.
    Nie musisz przecież jechać na iso 100. Twoja puszka wydoli w miarę fajny obrazek nawet na iso 800. Jak robisz pryz świetle żarówkowym wieczorem to ustaw balans bieli w aparacie na światło żarówkowe. Chyba że robisz zdjęcia w raw i potem je edytujesz to możesz pominąć ustawianie w puszce balansu bieli. Nie wiem dokładnie ale podejrzewam że 7d ma regulacje balansu bieli w kelwinach . Możesz więc w takim razie precyzyjniej ustawić balans bieli, tak że by Ci się fotka podobała. Jak robisz zdjęcia ze statywu a dziecko śpi i masz stałe warunki świetlne ustaw aparat w M ustaw przysłonę f2.2 ( będzie ostrzej i większa głębia pomoże złapać ostrość nie tylko an oczach dziecka ale i na nosie i uszach ) Ustaw potem czas niech nawet 1/50 iso na początek 800 i sprawdź jasno ok ciemno dodaj iso za jasno zmniejsz iso. Z kadrowaniem sam za wiele nie pomogę bo też z tym walczę. Robię mnóstwo zdjęć i potem wybieram te które mi się podobają . Ale dzięki temu niektóre tematy już opanowałem i od razu wiem jak kadrować a nowości się uczę uczę się od 3 lat a to początek dopiero końca nie będzie nauki nigdy. Pozdro
    6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Piła

ok bede probowal i cwiczyl ustawien jest wiele do robienia wiec bede sie uczyl. Dzieki za rady

ok bede probowal i cwiczyl ustawien jest wiele do robienia wiec bede sie uczyl. Dzieki za rady
    Z Canona 7D spokojnie możesz korzystać na wyższych wartościach ISO, niż tylko 100 .
    Jak podbijesz sobie do 800, to wielkiego dramatu nie będzie. Lekki szum pewnie się pojawi.
    Cała zabawa polega na tym, żeby zdjęcie było dobrze doświetlone (wskaźnik ekspozycji na 0 lub +1/3),
    Na -1 ciężko będzie już szumu się pozbyć w prosty sposób.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Piła

robie zdj w rawach wiec mam te opcje w ps usunac jakies delikatne szumy i tez bedzie dobrze dokupie obiektyw padl wybor na Canon Ef-s 17-55 mm f/2.8 IS USM i sprzet dobry tylko sie teraz szkolic i cwiczyc. Ksiazki artykuly o kadrowaniu o swietle i polaczyc to z zdjeciami na dworzu w dzien i w nocy i w pomieszczeniach wewnatrz. Z moim wolnym czasem dluga droga przedemna a zanim sie naucze cos porzadnego zrobic to moja mala bedzie juz miala z 7 lat i bedzie jezdzic rowerem.

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Kup sobie przynajmniej 430ex II, postawisz w rogu i odbijesz od sciany ^^.

Coś już napisał
    Miasto
    Poznań

Jeśli w pokoju nie masz dobrego światła, to może spróbuj popstrykać dzieciaka w kąpieli. Może w łazience da się podkręcić oświetlenie. No i tak jak Zdebik pisze lampka by się przydała. W domu bez problemu lekko dobłyśniesz odbijając od ścian czy sufitu. Chęci, chęci i jeszcze raz chęci.
    Canona sprzętów kilka.

Strona 5 z 12 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów