Pokaż wyniki od 1 do 10 z 61

Wątek: backup materiału podczas wesela

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar Kosmo

Domyślnie Odp: backup materiału podczas wesela

A mi wydaje się, że sam sobie robisz problem. Co Ci daj zgranie kart podczas wesela jak okaże się, że karta jest walnięta. Musiało by się zdarzyć jakieś mega nieszczęście , żeby coś się stało z kartą między wyjęciem jej z aparatu a dojazdem do domu.
    Jedynym rozwiązaniem jest body na 2 karty i automatyczny zapis na dwóch.
    Inne grzebanie w tym temacie jest dla mnie bez sensu.

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: backup materiału podczas wesela

Cytat Zamieszczone przez Kosmo Zobacz posta
    A mi wydaje się, że sam sobie robisz problem. Co Ci daj zgranie kart podczas wesela jak okaże się, że karta jest walnięta. Musiało by się zdarzyć jakieś mega nieszczęście , żeby coś się stało z kartą między wyjęciem jej z aparatu a dojazdem do domu.
    Jedynym rozwiązaniem jest body na 2 karty i automatyczny zapis na dwóch.
    Inne grzebanie w tym temacie jest dla mnie bez sensu.
    dlaczego Problem ?
    moim zdaniem to bardzo dobry sposob postepowania.
    prawdopodobienstwo utraty danych z karty przez jej uszkodzenie Jest wielokrotnie mniejsze niz np awaria migawki.
    karty wytrzymuja zapis miliona / milionow zdjec.

najczestszym powodem utryty danych jest wlasnie manipulacja kartami , uszkodzenie stykow , zgubienie , kradziez.

zapisywanie danych z karty co Jakis czas na urzadzenie zewnetrzne jest calkiem fajnym sposobem zabezpieczenia danych przez utrate powiedzmy z przyczyn " mechanicznych".

sam mam na koncie pareset tysiecy zdjec , nigdy mnie karta nie zawiodla , a zdazylo mi sie ze przez zmiane kart zgubilem gdzies karte , albo uszkodzilem w stresie szybkiej wymiany styki.

dwie karty mozesz tak samo stracic jak jedna jesli padnie cos tam w aparacie , lub go skradna , albo popelnisz blad , niechcacy zapisujac karte, albo wpadnie do tortu ;-).
    pewnie ze ryzyko mniejsze , ale urzadzenie zewnetrznbe wydaje sie pewniejszym.

mozna bylo czytac na forach polskich jak to w trakcie imprezy ludzie zmieniali karty . np w polowie slubu nowa karta , bojac sie ze ta na ktorej juz cos Maja zapisane moze ulec uszkodzeniu.
    nic bardziej zludnego . przez takie postepowanie zwiekszali tylko ryzyko utraty czesci danych. ( chocby przez tzw human factor - wiadomo ze czlowiek jest omylny . nalezy zastosowac taka Strategie bezpieczenstwa , aby ograniczyc mozliwosc wlasnej pomylki i jej skutkow)

dobra karta , sprawdzona - zasada nigdy nie stosowac nowej po raz pierwszy w waznych okolicznoscciach , tylko juz Jakis czas majac ja w uzyciu .
    backup na komputerze zewnetrznym z danych aparatu - to rozwiazanie zwiekszajace bezpieczenstwo , chocby na wypadek kradziezy aparatu - co sie moze zdazyc .

Uprawnienia umieszczania postów