Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 38

Wątek: Lustrzanka do filmowania

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

Domyślnie Odp: Lustrzanka do filmowania

Tutaj przemek się z tobą zgodzę, oswietlenie i dzwięk to bardzo wazna i tego w zadnym stopniu nawet nie podważę. Jednak ja mówię o aparacie i optyce, i w tym wypadku to już nawet bardzie 6D mozna kupic za 6tys i zostaje 4tys jeszcze , mysle ze za te peniądze mozna dostać coś co moze nie profesjonalnie ale wystarczająco sensownie doświetli, ścianie dzwięk i da nie zła jakosć obrazka (obiektyw).
    Może poszedł ale wymiana zdań często to dobra lekcja dla kazdego mozna spojrzeć na sytuację z kilku róznych perpsektyw .
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez GalaktycznyMuczaczo Zobacz posta
    Przemek nie podważam twojego zdania, wyrażam swoje i chyba na tym polega forum. W tym wypadku zapytam, dlaczego więc we wszystkich studiach w których miałem okazję być i wspołpracować z kamerzystami ślubnymi używają oni własnie czy to 5dII czy to 5dIII ? Nie mowie ze apsc jest złe ale niestety nie kupie stwierdzenia ze apsc jest lepsze niz FF. sam chyba to wiesz.
    Bo takich znasz, ja znam takich co porzucili aparaty po początkowym zachwycie na rzecz kamer. Przy tym filmy ślubne to jest dość specyficzna dziedzina.
    Przy filmie w wielu wypadkach (przynajmniej z jakimi ja się spotykam) zbyt płytka GO jest przeszkodą a nie zaletą, także ja bym nie przesadzał z tym FFem.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Pamietajmy tez, ze przemysl filmowy oparty jest o klatke wielkosci mniej wiecej aps-c.

Miasto
    London

FF to nie tylko GO jak wiemy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Tak ale realnie bez światła ani rusz.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez GalaktycznyMuczaczo Zobacz posta
    FF to nie tylko GO jak wiemy
    Powiedz to JP lol

Pełne uzależnienie

Z ff jest tak, ze aby uzyskac sensowna GO trzeba szklo przymykac a wiec dac wiecej swiatla albo podnosci ISO. W tym momencie zalety ff staja sie wadami.

Miasto
    London

z tym że żeby w apsc uzyskać taką GO już trzeba kupić szkło za pokroju 1.2 , jednak jeżeli mamy dostęp do światła zastanego, Iso nie będize tutaj specjalnie problemem bo przy 2 mocnych lampach spokojnie będizemy mogli pracować na iso 200 lub nawet niżej.
    Odwieczny temat FF+tansze szkło czy APSC i droższe szkło, można do bólu to rozbrajać, miałem apsc, przestrzeliłem dużo puszek swojego czasu, i niestety nie ma siły na to aby mi powiedzieć że to co mam w FF działa na niekorzyść wobec APSC i nie da się tego na tyle skontrolować żeby i tak uzyskać lepsza jakość.
    Pozostajemy wszyscy przy swoim, wole kupic drogie body i dokupic sobie spokojnie szklarnie, a ni jezeli kupic 600d z 85/1,2
    Swoją drogą mogła to by być ciekawa ankieta 5d3+ 85/1,8 czy 600d+85/1,2 ?

Pełne uzależnienie

Tez mialem apsc, mam ff i nie wyobrazam sobie powrotu do robienia zdjec apsc. ALE do filmowania mam kamere i m43. Czy w jakiejkolwiek produkcji kinowej da sie zaobserwowac tak plytka GO jak z ff? Taka GO ze oczy sa tylko ostre? Nie sadze.

Miasto
    London

ale nikt nie mowi ze majac FF + xx/1,2 czy nawet nizej musisz uzywac tejże przysłony to tak jakby stwierdzić żę majac iso 102tys musze tylko na tym focic

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów