Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 76 z 76

Wątek: Sigma 24-105 F/4 A czy Canon 24-105 F/4L ?

Uzależniony Awatar italy

Domyślnie Odp: Sigma 24-105 F/4 A czy Canon 24-105 F/4L ?

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    Tyle:
    no a ktoś tu mówił he,he w innym poście ..Musisz być techniczny , w pozytywnym znaczeniu .

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Eberloth Zobacz posta
    Brawo zysk, dzięki za foto! Nikt wcześniej nie widział tego obiektywu. Czytanie ze zrozumieniem to trudna sztuka. Robertowi zapewne chodziło o to, że tubus się nie wysuwa pod własnym ciężarem.
    niestety,muszę z własnego doświadczenia powiedzieć ze miałem 4 obiektywy c 24-105 podpięte,i każdy z nich wysuwa się podczas chodzenia.Jeśli o takie wysuwanie chodziło.

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez italy Zobacz posta
    miałem 4 obiektywy c 24-105 podpięte,i każdy z nich wysuwa
    To prawda,Sigmy maja fajny lock.
    Większość obiektywów sie wysuwa ,a hybrydach jak Fuji X-S1 też.
    Ja podpinam pod spider holster.Jeśli się stoi ,to nie problem,w czasie ruchu czuję dyskomfort ,że wysuniety obiektyw
    narażony jest na naprężenia od obijania .
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Robert, tubus przy ogniskowaniu się wysuwa.
    Oczywiście !!! Mam poczucie humoru, ale brakuje pogody na dworze/polu.

Nie wyraziłem się dość precyzyjnie - nie robi tego pod własnym ciężarem - jeszcze.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    To prawda,Sigmy maja fajny lock.
    Faktycznie - nawet taki dupnik miała sigma 18-200 II OS HSM
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 07-02-2015 o 20:10

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez RobertON Zobacz posta
    Oczywiście !!!

Nie wyraziełem się dość precyzyjnie - nie robi tego pod własnym ciężarem - jeszcze.
    musze zaprzeczyc.

bardzo szybko doslownie po miesiacu uzytkowania zaczyna sie wysuwac jesli skierowac ku dolowi.
    to w czasie fotografowania z reki nie przeszkadza , gdyz trzymamy obiektyw za pierscien , ale jesli umiescic na statywie i skierowac ku dolowi to sie lubi wysunac.
    w trakcie marszu , tez sie moze zdazyc , ale to nie przeszkadza specjalnie ( przynajmniej nie zawsze musi przeszkadzac - zalezy jak sie nosi - na ramieniu to sie raczej nie wysunie ).

to malutki blad urody - w sumie za te pieniadze to nie ma na co narzekac.
    pewnie wystarczy cos tam dokrecic/ docinac w warsztacie , ale nie ruszam.

biorac pod uwage cene , uniwersalnosc , jakosc obrazowania , wymiary i ciezar to nie znalazlem na wycieczki , spacery , urlopy nic lepszego.

sa inne mniejsze , lzejsze , nawet jasniejsze i tansze starszej konstrukcji , ale bez IS i AF lubi inaczej ostrzyc na roznych ogniskowych, no i jakosc obrazowania wyraznie gorsza.

moim zdaniem jest to kapitany obiektyw do tego wlasnie celu , ale i imprezy , sluby tez bez problemu mozna nim obsluzyc - trzemu by nie? .

Uzależniony Awatar italy

Czasami choć mało estetyczne jest to dla oka, stosuję proste rozwiązanie:dwie gumki recepturki, przewiązane węzłem prostym.Oczywiście tak dobrane w sile napięcia żeby nie wyginać osłony przeciw słonecznej lub obiektywu.Jedna z nich łapie mi przód obiektywu, drugą zakładam pod plakietkę mocującą aparat ze statywem.Proste a skuteczne. A sam pod własnym ciężarem jeszcze nie wysuwa się, ostatni który dość intensywnie używam czy to w mieście czy w czasie wędrówek po górach ma już ponad rok i nie zauważyłem tego problemu.

Pełne uzależnienie

Czasami choć mało estetyczne jest to dla oka, stosuję proste rozwiązanie:dwie gumki recepturki, przewiązane węzłem prostym.Oczywiście tak dobrane w sile napięcia żeby nie wyginać osłony przeciw słonecznej lub obiektywu.Jedna z nich łapie mi przód obiektywu, drugą zakładam pod plakietkę mocującą aparat ze statywem.Proste a skuteczne. A sam pod własnym ciężarem jeszcze nie wysuwa się, ostatni który dość intensywnie używam czy to w mieście czy w czasie wędrówek po górach ma już ponad rok i nie zauważyłem tego problemu.
    ja w takich wypadkach , gdzie pierscien ogniskowej nie ma prawa drgnac , stosuje tixo , ok 2 cm dlugosci , unieruchamiam pierscien- to na statywie.
    z reki raczej nie ma potrzeby.

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678

Uprawnienia umieszczania postów