Pokaż wyniki od 1 do 10 z 849

Wątek: FF vs. APS-C

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: FF vs. APS-C

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Tutaj nie chodzi o świat realny tylko o sposób w jaki kolega Bechamot argumentuje/uzasadnia swoje rozbudowane i daleko idące wypowiedzi.
    Na to pytanie nie ma on dobrej odpowiedzi, dlatego od niej ucieka, to już 3 wersja tego samego pytania.

Na zdjęciach z :
    - APS-C
    -oraz na wycinku, z większej matrycy FF, o rozmiarze APS-C
    będziemy mieli tą sama jakość (szumy, ostrość, dynamikę, GO, ...) czy inną ?

gdyż jego teza zakłada, ze im większa matryca tym więcej energii, tym lepsza jakość zdjęć, więcej informacji.
    Gdy przyzna że zdjęcia a APS-C i wycinka z FF mają taką samą jakość tym samym przyzna że większa matryca w FF nie pomogła uzyskać lepszego zdjęcia w jej części środkowej
    Ale dopiero będzie ciekawie jak napisze że się różnią .

jp

wybacz ale jestés zupelnie bez pojecia

100 razy napisalem

ze jesli porownasz wycinek matrycy FF to nie jest to to samo co cala matryca FF
    wycinek matrycy bedzie mial np 18 mpx a cala matryca 36 MPX

pewnych rzeczy nie jestes w stanie zrozumiec jak dziecko w przedszkolu. a powod jest prosty - nie masz najmniejszego przygotowania szkolnego w tym temacie i cos tam sobie tlumaczysz na swoj sposob.

nie porownujemy wycinka matrycy FF tylko cala matryce FF z cala matryca aps.

wycinek z FF nazywa sie aps .
    jesli bedzisz porownywal wycinek FF z aps tzn porownujesz aps z aps .

nie potrafisz zrozumiec ze jesli energie jednostowa pomnozysz przez wieksza powierzchni to i ta energia calkowita musi byc wieksza

o tym nigdy nie czytales i nie slyszales , bo skad masz wiedziec jesli jedynym zrodlem informacji sa fora ?

Cale szczescie , ze w innym watku na temat skladania zdjec RobertON znalazl obliczenia politechniki , w przeciwnym wypadku klocilbys sie do dzisiaj i snul niesamowite teorie.
    I takie analizy energetyczne sa robione przez uczelnie , tylko ja nie bede ich szukal , bo mi sie nie chce.

praktyka jest jasna i to kazda wie - FF szumia mniej i maja wieksza rozdzielczosc.

nic nie poradzimy, ja sie dziwie sobie, ze sie daje wpuszczac w ogole w taka dyskusje.

jesli chcesz ze mna dyskutowac to sie najpierw przygotuj - mnie szkoda czasu na rozmowy z przedszkolakiem .

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów