Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: Obowiązkowe kadry na studniówce

Początki nałogu Awatar maciek12ss

Domyślnie Odp: Obowiązkowe kadry na studniówce

To tylko gratuluje zarobku 160 par to pewnie i kasa niezła. Ciekawe jak by tylko wyglądało jak by np 90 % par chciała zdjęcia na tle ...
    6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Jednak teoretyzujesz. Zdjecia par robi sie przy stolach przed posilkiem. Klasowe zdjecia robi sie po pierwszym posilku. Tance wiadomo. Pozniej oglasza sie ze fotograf czeka na chetnych na zdjecia indywidualne na jakims tle a przyjda tylko ci co chca takie zdjecie czyli jakies 20% ogolu. Sprawdzone wielokrotnie empirycznie a nie teoretycznie. I jeszcze jedno, to mlodziez ma byc zadowolona ze zdjec a nie fotograf.
    Jak to wszystko łatwo i przyjemnie brzmi Ja robiłem raz studniówkę na ponad 100 par. Nie było mowy o czymś takim jak zdjęcia par za stolikiem bo co 3 para albo gdzieś poszła albo jadła albo uciekala wzrokiem i zdjęcia były kicha. Po polonezie, przemowach i kolacji była 21. Nadal część siedziała, piła po ubikacjach, paliła lub tanczyla na dyskotece , która była non stop do końca imprezy. Gdyby nie pseudo studio i drugi fotograf nie byłbym w stanie oddać połowie osób płyty z chociażby jednym zdjęciem, poza grupowym na którym jest każdy przyszły maturzysta. Ponaddto same zdjęcia par, w tym grupowki, wygłupy, fotki z wychowawcami itp to praca non stop przez 4 godziny dla drugiego fotografa. Ja w tym czasie ogranialem parkiet i stoliki oraz prowadzącego aby wszystkie sesję klasowe w miarę rozsądnie przebiegału. Jak widać co szkoła to inne wymagania.

Witam
    Wczoraj miałem swoją pierwszą studniówkę, 3 klasy, łącznie około 120 osób oczywiście nie liczę nauczycieli. 18-22 byłem po zdjęciach "studyjnych", klasowych w kilku konfiguracjach, przeleciałem wszystkie stoły wraz z przemówieniem i polonezem. Kwestia organizacji i dobrze sporządzonej umowy gdzie przychodzisz na gotowe. Także myślę, że się da samemu zrobić większą studniówkę. Jedyny minus to , że nie usiądziesz na dłużej

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Cytat Zamieszczone przez Wurcel Zobacz posta
    Witam
    Wczoraj miałem swoją pierwszą studniówkę, 3 klasy, łącznie około 120 osób oczywiście nie liczę nauczycieli. 18-22 byłem po zdjęciach "studyjnych", klasowych w kilku konfiguracjach, przeleciałem wszystkie stoły wraz z przemówieniem i polonezem. Kwestia organizacji i dobrze sporządzonej umowy gdzie przychodzisz na gotowe. Także myślę, że się da samemu zrobić większą studniówkę. ...
    120 osób to tylko 60 par, a w dyskusji chodziło o 160 par, a to trochę zmienia postać rzeczy. Na pozostałe 100 par licząc powyższy czas potrzebowałbyś jeszcze ponad 6 godzin, czyli do 4 rano
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Z tym że nie każdy miał osobę towarzyszącą, 1/3 osób była sama i takim ucznion trzeba było strzelić indywidualne czy z kolegami/koleżankami, pary decydowanie łatwiej. Polonez i przemówienie jakąś godzinke.
    Ostatnio edytowane przez Wurcel ; 01-02-2015 o 23:21

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów