No cóż...nie wchodziłem na fora, nie czytałem itd. Myślałem, że nowy obiektyw będzie bez wad. Kupując nowy samochód z salonu nie jedzie się od razu na serwis ustawiać zbieżność? Widocznie z optyką jest inaczej...
No cóż...nie wchodziłem na fora, nie czytałem itd. Myślałem, że nowy obiektyw będzie bez wad. Kupując nowy samochód z salonu nie jedzie się od razu na serwis ustawiać zbieżność? Widocznie z optyką jest inaczej...
Z tymi samochodami, to bym uważał. Kobieta kupiła w dobrej cenie samochód i po 2 miesiącach pojawiła się na przedniej klapie wyblakła wielka jedynka. Był to samochód powystawowy wcześniej oklejony folią reklamową.
Z optyką już tak jest, że Canon nie dzieli się wszystkimi zmianami, które dokonuje w nowych aparatach w swoim systemie. Dlatego czasami Tamrony i Sigmy potrzebują regulacji. Najgorzej jak wysyłasz do serwisu i przychodzi odp., że wszystko ma swój zakres regulacji i lepiej już nie będzie.
C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
www.cobalt.fr.pl
Istotną różnicą jest sposób w jaki dany serwis podchodzi do realizacji. Kalibrowałem body w serwisie Canona na Żytniej, zajęło im to 3 dni robocze i z czystym sumieniem mogę ocenić to na 5. Zarówno kontakt, możliwość dogadania się w razie jakiegoś wcześniejszego odbioru własnego jak i samej kalibracji. Niestety o serwisie Sigmy tego powiedzieć nie mogęDzisiaj mija 14 dzień kalendarzowy a za kalibrację nawet się nie wzięli. Ja rozumiem, że różnie bywa i czasem może się przedłużyć ale tutaj nawet nie otrzymałem żadnej informacji. Może tylko ja tak trafiłem
![]()
Ostatnio edytowane przez Kernel ; 21-01-2015 o 18:26
Canon EOS R, Canon RF 35 mm f/1.8 IS STM Macro, Canon RF 85 mm f/2 Macro IS STM, Tamron 24-70 mm f/2.8 Di VC USD G2, Canon Speedlite C580EX II
Miałem dokładnie tak samo, trzy dni z czego 2 to czas przesyłki. Z kalibracji w serwisie Sigmy korzystałem jakieś 2 lata wstecz, łącznie z czasem przesyłek zajęło to 8 dni, z kalibracji w serwisie Tamrona korzystałem 2 razy, raz zajęło im to z przesyłkami 4 dni, za drugim razem 13. Nie ma reguły.