Pokaż wyniki od 1 do 10 z 146

Wątek: EOS 7D Mark II czy EOS 6D

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: EOS 7D Mark II czy EOS 6D

Cytat Zamieszczone przez ludwich Zobacz posta
    Przede mną dylemat..6D czy 7D m2 . Również szukam dobrego sprzętu do zdjęć w ruchu, do zdjęć sportowych. W 90 % chodzi o sporty halowe. Z zawodu jestem trenerem i nauczycielem a z pasji robię zdjęcia z różnych zawodów i spotkań ligowych. Mam cały czas Canona 450 i chce zrobić krok do przodu. Mam już obiektywy Canona 70-200 2.8 , Canon 24-105 4.0 i 17-40 4.0 . Niestety w wielu halach, gdzie robię zdjęcia jest słabe oświetlenie stąd też dylemat.
    Chyba o parę lat za długo słuchałeś opinii mówiącej że nieważna jest puszka, ważne są szkła
    Miałem podobne dylematy. W piątek jadę po 7DII. A potem są trzy wyjścia. Albo zostanie szóstka, albo siódemka lub, czego jestem raczej pewny, zostaną obydwa.

Cytat Zamieszczone przez Irek07 Zobacz posta
    Chyba o parę lat za długo słuchałeś opinii mówiącej że nieważna jest puszka, ważne są szkła
    Miałem podobne dylematy. W piątek jadę po 7DII. A potem są trzy wyjścia. Albo zostanie szóstka, albo siódemka lub, czego jestem raczej pewny, zostaną obydwa.
    Dokładnie. Kupując 50D już odczuwamy poprawę w porównaniu z 450D. Przesiadając się na 7D nie mamy powodu do narzekania (no może trochę szumi) w sporcie.
    Z tego co widzę, to sporo osób przechodzi na 6D, bo za taką cenę FF to rewolucja, ale AF nie jest tak konfigurowalny jak w 7DII. 10kl/s to w sporcie podstawa. Na dobrą sprawę już 8 nie jest dramatem. Ale 5 to trochę mało.
    Najlepiej mieć pod ręką obie puchy - 6D i 7DII. A do sportu nie proponuje obiektywów ciemniejszych niż f/2,8. Pomijając fakt, że w wielu aparatach AF podwójnej czułości wymaga min. 2,8.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez Irek07 Zobacz posta
    I jak wrażenia po zakupie 7d2?Ciekawe podejście do kupna i obawiam się , że mam takie same ;-) z tym, ze najpierw myślę o kupnie 6d a później dopiero 7d2 jak trochę stanieje. Czy robiłeś zdjęcia sportowe 6d i jak dawał radę jeśli tak?

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez RTSiak Zobacz posta
    7d1, obecnie 6d

albo fb tak zzera jakosc (chociaz tam w duzej mierze jest po prostu niezbyt ostro) albo jeszcze bardziej zaczynam sie cieszyc ze wybralem 6d
    Czy robiłeś zdjęcia sportowe na meczach kosza, ręcznej czy siatkówki 6d?Możesz coś powiedzieć jak aparat się sprawował i czy jesteś zadowolony ze zdjęć?

Uprawnienia umieszczania postów