Pokaż wyniki od 1 do 10 z 180

Wątek: Yongnuo YN EF 50mm F/1.8 chińska pięćdziesiątka za dwie stówki :)

Mieszany widok

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Yongnuo YN EF 50mm F/1.8 chińska pięćdziesiątka za dwie stówki :)

Cytat Zamieszczone przez Usjwo Zobacz posta
    W porownaiu z C, to tylko 1/2 ceny.
    IMHO oba sa tak tanie, ze dyskusja jest po proznicy...

Cytat Zamieszczone przez Usjwo Zobacz posta
    Nie bylbym taki pewny, pewnie tak jak w C rozrzut jakosciowy bedzie duzy, wiec beda sztuki i lepsze i gorsze.
    to ja dokoncze kwestie, bo widac nie wyszlo:
    a zdjecia beda lepsze od canonowskiego plastiku - chocby z tego prozaicznego powodu, ze paskudniejszego bokehu niz tamten nie da sie zrobic

wyjasnij mi jak rozrzut jakosciowy zepsuje bokeh w tym Yongnuo?

co do ostrosci pikseli - to nie jest jedyne, a czesto nie najwazniejsze kryterium oceny jasnych stalek. a czy ona jest faktycznie gorsza od Canona - to moze poczekajmy na wiecej testow. byc moze jest, kwestia czy ta roznica jest naprawde istotna w praktyce...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Yongnuo YN EF 50mm F/1.8 chińska pięćdziesiątka za dwie stówki :)

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    to ja dokoncze kwestie, bo widac nie wyszlo:
    a zdjecia beda lepsze od canonowskiego plastiku - chocby z tego prozaicznego powodu, ze paskudniejszego bokehu niz tamten nie da sie zrobic

wyjasnij mi jak rozrzut jakosciowy zepsuje bokeh w tym Yongnuo?
    Nie kazdy robi zdjecia dla bokehu, dla niektorych jest wazne to co w GO (cokolwiek to jest )

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    co do ostrosci pikseli - to nie jest jedyne, a czesto nie najwazniejsze kryterium oceny jasnych stalek. a czy ona jest faktycznie gorsza od Canona - to moze poczekajmy na wiecej testow. byc moze jest, kwestia czy ta roznica jest naprawde istotna w praktyce...
    Zdjecia przedstawione w linku mnie nie zachwycily (jakoscia, nie tematem). To byla moja opinia "tak na pierwszy rzut oka". Ja nie jestem targetem tego obiektywu (juz mam 50mm), wiec jakimis dokladnymi testami jestem srednio zainteresowany. Co najwyzej ze wzgledu sentymentu do YN

Uprawnienia umieszczania postów