Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Mogę tylko powiedzieć, że będę pierwszym nabywcą tego 750d na forum. Ewentualnie domniemanego nowego EOS M. Zależy, który pierwszy się pojawi (wszystko wskazuje, że jednak 750d). Zakup z powodów pozafotograficznych. Nie sadzę, żeby ktoryś z tych aparatów zasługiwał na miano "rewelacyjny".
    Nie bardzo za to rozumiem utyskiwania na ergonomię. Używam wielu puszek Canona i nie widzę, żeby Rebele odbiegały na niekorzyść. A ten nowy będzie mieć obsługę dokładnie jak puszki z wyższej półki (dwa kółka) i ekranik na górze. I pokrętło trybów + włącznik w wersji dla mańkutów
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 09-01-2015 o 11:46

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Nie bardzo za to rozumiem utyskiwania na ergonomię. Używam wielu puszek Canona i nie widzę, żeby Rebele odbiegały na niekorzyść.
    w moim przypadku: niewygodny i wolny wybor punktow AF i kompensacja ekspozycji (w manualu przelacznik do zmiany przyslony). same z siebie nie sa wielkim problemem ergonomicznym dla takiego pocztowkowca jak ja, przyznam. zdecydowanie wiekszym mankamentem dla mnie sa baterie LP-E8 w 600D. i fakt, ze w zestawie z 15-85 to wcale nie jest wiele mniejsze od 6D + 24-105. biorac pod uwage przepasc w jakosci matrycy - nie widzialem powodu, zeby trzymac tego cropa.

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    A ten nowy będzie mieć obsługę dokładnie jak puszki z wyższej półki (dwa kółka) i ekranik na górze. I pokrętło trybów + włącznik w wersji dla mańkutów
    ale pewnie i cene niewiele nizsza niz 70D...

w zasadzie, jak tak o tym pomysle, to gdyby Canon wlozyl do puszki 700D matryce i baterie z 70D (czyli zapewne ciutke wiekszej tej puszki niz 700D), to dla mnie jest juz sprzet do kupienia. nad ficzerami nie bede sie gryzl, rozumiem, ze wszystkiego miec nie mozna...
    www albo tez flickr

Uprawnienia umieszczania postów