Pokaż wyniki od 1 do 10 z 207

Wątek: Fuji X

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar GoomeX
    Miasto
    Poland - Poznań

Domyślnie Odp: Fuji X

Przymierzam się do Fuji, nie mam, ale z tego co widziałem i macałem, to faktycznie Fuji jest kapitalne, zarówno pod względem obsługi jak i efektu końcowego.
    Przyznajmy szczerze - Canon od jakiegoś czasu 'pierdzi w stołek' nie wypuszczając nic nowego, przełomowego. W dodatku to co jest 'nowe' na ogół jest super drogie i w cale nie jakieś super ekstra...

Jak wygląda af w X-e1? Można do czegoś porównać? 5Dc?
    Waham się między x-e1 i x-e2. Różnica w cenie między nimi jest dość duża...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez GoomeX Zobacz posta
    Przymierzam się do Fuji, nie mam, ale z tego co widziałem i macałem, to faktycznie Fuji jest kapitalne, zarówno pod względem obsługi jak i efektu końcowego.
    Przyznajmy szczerze - Canon od jakiegoś czasu 'pierdzi w stołek' nie wypuszczając nic nowego, przełomowego.
    dla mnie matryca w 6D jest przelomowa, bo jej kolory (do przyrody) to jest absolutne hifi, jakiego nic canonowskiego wczesniej nie osiagalo

Jak wygląda af w X-e1? Można do czegoś porównać? 5Dc?
    porownywac mozna zawsze... X-E1 jest dosc wolny. chociaz na pewno mozna sobie ostrosc zlapac poza centrum kadru szybciej, niz to robil 5D mkI.

ale ogolnie, to do statycznych scen jest wystarczajacy (X-E1), ale ruszajace sie obiektyw stanowia raczej wyzwanie...

Waham się między x-e1 i x-e2. Różnica w cenie między nimi jest dość duża...
    ja mam X-E1 i nie narzekam.
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Przyznajmy szczerze - Canon od jakiegoś czasu 'pierdzi w stołek' nie wypuszczając nic nowego, przełomowego. W dodatku to co jest 'nowe' na ogół jest super drogie i w cale nie jakieś super ekstra...
    .
    Bo czasy przełomów w cyfrze mamy już raczej za sobą. Pewnym były bezlusterkowce i filmy w dslr ale te pierwsze z doklejonym megaogórem są dla mnie niczym innym jak nieergonomicznym substytutem dslra, a drugie po wejściu kamer filmowych z dużymi przetwornikami są już tylko zabawkami dla wytrwałych .
    A co do cen nowości to w ciekawym wątku ta uwaga. Jak rozumiem Fuji to przykład taniochy .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów