Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: G1 X Mark II czy G7 x?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto

Domyślnie Odp: G1 X Mark II czy G7 x?

Cytat Zamieszczone przez adad Zobacz posta
    W tej chwili skłaniam się ku G7 X tylko brak makro mnie martwi

A może G16 wystarczy? Z G12 byłam dość zadowolona...
    Coś słaby research zrobiłaś. W G7X masz makro tylko nie aż tak dobre jak w G16.

G7X:

Najbliższa odległość ogniskowania

5 cm (szeroki kąt) od przedniej krawędzi obiektywu

40 cm (teleobiektyw) od przedniej krawędzi obiektywu
    Źródło: Canon PowerShot G7 X full product specification ? Canon PL

plus

http://gdlp01.c-wss.com/gds/9/030001...r_Guide_PL.pdf (strona 81)

G16:

Minimalna odległość ostrzenia 1 cm (W) od przedniej krawędzi obiektywu w trybie Makro
    (W) czyli Wide czyli szeroki kąt.

Źródło: Canon PowerShot G16 - Kompaktowe aparaty cyfrowe PowerShot i IXUS - Canon Polska

Jeżeli nie będziesz potrzebowała uchylnego LCD to G16 będzie znacznie lepszym wyborem - "wchodzisz w ciemno" z obsługą bo miałaś już kiedyś G12, ma szybszą migawkę, jest bardziej ergonomiczny jeżeli chodzi o trzymanie w ręce, ma lepsze makro, ciekawszą ogniskową jeżeli chodzi o zoom i jest znacznie tańszy a przy zimowym cashbacku to już w ogóle szkoda gadać.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gdynia

Mieliśmy z żoną podobny dylemat. Przemaglowałem wszystkie ciekawsze testy i porównania związane z G7 X i wypadał w nich bardzo dobrze. Na razie bawiłem się nim tylko w sklepie i zrobił na mnie pozytywne wrażenie. W naszym przypadku liczył się też rozmiar aparatu, szczególnie że będzie go użytkować głownie żona a ja będę tylko podkradał. Kupując taki aparat zakładam że rozmiar powinien być jednym z kryteriów bo jeśli nie, to używamy lustrzanki Obecnie czekamy na przesyłkę.

Szczegółowa recenzja G7 X

Cytat Zamieszczone przez mkamelg Zobacz posta
    Coś słaby research zrobiłaś. W G7X masz makro tylko nie aż tak dobre jak w G16.
    Dla mnie makro od 5 cm to żadne makro. Przyzwyczajona jestem do ostrzenia od 1 cm, choć teraz to może nie jest mój priorytet ale jednak fajnie by było mieć nadal takie możliwości.

I napiszę kolejny raz nie chcę lustrzanki, chcę kompakt. Wolę dopłacić czy może według niektórych przepłacić ale mieć mały aparat z dużymi możliwościami radzący sobie w trudnych warunkach. G7 X ma jaśniejsze szkło ale znowu G1 X M2 ma większą matrycę - co w tym przypadku istotniejsze? Filmy full HD też by się przydały bo nie mam kamery...

Uprawnienia umieszczania postów