Pokaż wyniki od 1 do 10 z 74

Wątek: Czy Canon ma problemy z nowymi puszkami?

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Czy Canon ma problemy z nowymi puszkami?

Pentax rzeczywiście robi świetne aparaty, ale jak się popatrzy na allegro w poszukiwaniu jakiegoś obiektywu niesystemowego, to niestety wybór jest bardzo mały. Nie ma też za bardzo gdzie pomacać Pentaxa. Ogólnie szkła niesystemowe by mi wystarczyły. Obecnie najwięcej używam Tamrona 60mm. Mam też Sigmę 10-20mm i Nikkora 35mm. Jak widać nie mam zbyt wielu szkieł systemowych. Jaki jest odpowiednik 70D i D7100 w Pentaxie?
    Ponoć 70-200mm Sigmy jest całkiem dobrym obiektywem. Także myślę, że niewielka liczba szkieł systemowych nie jest aż takim wielkim problemem. Gorzej, że tych niesystemowych jest na allegro mało.

Domyślnie Odp: Czy Canon ma problemy z nowymi puszkami?

Cytat Zamieszczone przez Cień Zobacz posta
    ....
    Ponoć 70-200mm Sigmy jest całkiem dobrym obiektywem. Także myślę, że niewielka liczba szkieł systemowych nie jest aż takim wielkim problemem. Gorzej, że tych niesystemowych jest na allegro mało.
    Niesystemowe są OK, ale to tylko niektóre modele. Jeżeli chodzi o 70-200/2,8 to nie ma nic lepszego od Canona (ostrzejszego i szybszego z celnym AF). Mogę to spokojnie stwierdzić po 3 tygodniach badań empirycznych.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Uprawnienia umieszczania postów