Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Adobe Lightroom 5 - zawiesza się.

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Adobe Lightroom 5 - zawiesza się.

Dziękuję bardzo za odpowiedzi !

Dla uściślenia mam Win 7.

Z początku myślałem, że to wina karty graficznej, bo to karta za 100 zł sprzed 5 lat, ale do tej pory na i7 LR5 działał super szybko.

Trochę szkoda reinstalować mi LR, bo mam na nim kilkanaście tysięcy RAW - ów, do których zawsze mogę wrócić.

Na razie przejechałem system PC Cleanerem wersją trail na 30 dni, znalazł trochę wirusów i malware, trochę to dziwne, bo szczegółowo skanowałem cały system Nortonem, Kasperskym , AVG, Malwarebytes i nic nie wykazywały, a PC Cleaner jednak coś znalazł.

Ogólnie jestem jednak za reinstalacją, choć z bólem ...

Domyślnie Odp: Adobe Lightroom 5 - zawiesza się.

Cytat Zamieszczone przez wakeford Zobacz posta
    Dziękuję bardzo za odpowiedzi !

Dla uściślenia mam Win 7.

Z początku myślałem, że to wina karty graficznej, bo to karta za 100 zł sprzed 5 lat, ale do tej pory na i7 LR5 działał super szybko.

Trochę szkoda reinstalować mi LR, bo mam na nim kilkanaście tysięcy RAW - ów, do których zawsze mogę wrócić.

Na razie przejechałem system PC Cleanerem wersją trail na 30 dni, znalazł trochę wirusów i malware, trochę to dziwne, bo szczegółowo skanowałem cały system Nortonem, Kasperskym , AVG, Malwarebytes i nic nie wykazywały, a PC Cleaner jednak coś znalazł.

Ogólnie jestem jednak za reinstalacją, choć z bólem ...
    Karta graficzna jest bez znaczenia. LR póki co nie wykorzystuje jej w jakiś szczególny sposób. Po co Ci kilkanaście tysięcy RAWów zaimportowanych do biblioteki? Korzystasz z nich na co dzień? Wystarczy zapisać zmiany w plikach xmp i można je spokojnie usunąć z LR i wrócić w razie potrzeby...
    6d - s 35 1.4 a - c 85 1.8 - t 16-28 2.8 - 430ex ii - yn 560 iii - s nx 10 - s nx 30 2.0
    past: 5d - 40d - 20d - c 28 1.8 - c 35 2.0 - c 17-40 4.0 l - t 90 2.8 vc - c 70-210 3.5-4.5 - t 17-50 2.8 - t 17-35 2.8-4.0

Paweł Postaleniec fotoBLOG

Uprawnienia umieszczania postów